smo-triatlon team 28Met ingang van seizoen 2007 hebben enkele beloftevolle triatleten uit het Meetjesland hun krachten gebundeld in een splinternieuw triatlonteam: het SMO-Triatlon Team. Aangezien een team meer uitstraling heeft dan een individueel gesponsorde atleet kwamen de Meetjeslandse atleten en entourage op het idee om gezamenlijk een team op te richten.

Missie:
Het Meetjesland en omstreken onder kwalitatieve omstandigheden laten kennis maken met de ruime mogelijkheden die onze prachtige multisport biedt.

Visie:
De primaire doelstelling van het triatlon team is om atleten te ondersteunen bij de stap van 'talent' naar 'topper'. Dankzij de hulp van diverse partners wordt een zo compleet mogelijk pakket aangeboden. Verder worden de atleten begeleid op trainingstechnisch, fysiek, mentaal en medisch gebied.Ten slotte moet de teamomgeving bijdragen aan een uitwisseling van ervaringen tussen atleten en begeleiding die het prestatie-niveau ten goede komt.

Een ander hoofddoel van het team is presteren in de nationale en internationale wedstrijden wat betreft de triatlon en duatlonsport. Daarnaast zullen de atleten natuurlijk ook aan de start staan in de wedstrijden in het Meetjesland en omstreken. Er zal niet alleen worden deelgenomen aan triatlons en duatlons, maar bijvoorbeeld ook aan loop-, wieler- en zwemwedstrijden om de teamuitstraling te stimuleren.

In de toekomst wil het SMO-Team een gestructureerde jeugdwerking uitbouwen om zo de opvolging van de triatlonsport te garanderen en de jongeren de kans geven om plezier te beleven aan de veelzijdige sporttak. Een goede doorstroom van jeugdatleten onder begeleiding van gediplomeerde begeleiders met opvolging staat centraal.

Naast het presteren in de wedstrijden en het promoten van de sponsors heeft het team ook als doel om meer media-aandacht te creëren voor de triatlonsport in onze regio. Ook hoopt het team met hun aanwezigheid op wedstrijden meer mensen enthousiast te maken voor de triatlonsport.