Met meer dan 100 duo's ingeschreven mogen we nu al van een recordopkomst spreken voor deze 5e editie. Niet alleen de kwantiteit, maar ook de kwaliteit zal aanwezig zijn met een topdeelnemersveld. De weersomstandigheden kunnen de omloop (80% onverhard) de komende dagen nog flink bëinvloeden. Momenteel ligt het parcours er zwaar maar berijdbaar bij. Via onze facebook-pagina vind je steeds de laatste info terug. Het bestuur hoopt er ism. het Stadsbestuur, eventpartners en talrijke vrijwilligers een tof evenement voor jong en oud van te maken. De laatste info ontvangen de deelnemers in hun mailbox. Hieronder een korte voorbeschouwing:

XL EDITIE
Meer dan 80 teams hebben zich geregistreerd voor deze vernieuwde en pittige editie. Het startschot wordt om 11u gegeven ter hoogte van de finishboog. De loper legt een startlus van ruim 1 km af. De fietser staat zijn loper op te wachten in de Ambachtenlaan, waarna ze samen nog 15 km afleggen over 3 ronden. (met passage aan de finishzone).

De 3-voudige winnaars Kenneth Vandendriessche en Vincent Van De Walle (ETZ) gaan resoluut voor de winst bij hun 4e deelname. Het "KV4" duo is nog steeds ongeslagen in deze discipline. Kan het sterke LTTD blok met oa. Pieter Jan Penne/ Hannes Bonamie, Hannes Vandermoere/ Matthias Laureys roet in het eten gooien? Volgens ons zijn de gewezen 800m lopers, de broers Omey in staat om de blitsstart van de 2 Westvlamingen te volgen. Of komt de tegenstand van thuisploeg SMO-Specialized met de mannen van de lange adem Timothy Van Houtem en Bart Borghs of zorgen Willem Brems en Maxime Swertsvaegher voor de verrassing?

Bij de gemengde duo's is het vooral uitkijken naar triatlonkoppel Alexis Krug en Anne Arnouts (SMO-Specialized). Zij moeten het opnemen tegen enkele andere sportieve koppels Katrijn Cuypers/ Bavo Sierens (MTV) en Liens Soete/ Diederik Derycke (ETZ).

Ook bij de dames ligt de strijd volledig open. Met de gewezen Belgisch kampioene op de lange afstand Charlene Ottevaere en Amber Rombaut heeft de thuisploeg een stel snelle loopbenen in huis. Ook Kathleen Meire (SMO-Specialized) en veldloopster Nadia De Rycke hebben heel wat ervaring in huis. "De Gusbmadammen" Joke Coysman en Mieke Suys staan als duo voor het eerst aan de start. Of is het de winnares van 2013 Charlotte Van De Velde en Evi Van Hoecke (MTV) die voor de verrassing zorgen?

Of wie weet komt de tegenstand toch nog uit een andere hoek?

SMALL EDITIE
Een 10-tal duo's nemen deel ter kennismaking aan deze discipline. De atleten starten om 11u15 ter hoogte van hoofdsponsor SMO voor één ronde. De lopers staan eest opgesteld, erachter staan de fietsers opgesteld. Na 200m ligt een lijn, pas vanaf daar mag worden gewisseld.

KIDS RUN & BIKE
Voor deze eerste editie van de run & bike op kindermaat zijn 10 duo's ingeschreven. Om 10u30 gaan de 6 tot 12-jarigen onder begeleiding van start voor 2km in duo. Ze leggen 2 ronden af, waaronder 1 ronde onder begeleiding, allemaal samen als opwarming. Per ronde zijn er 6 wisselzones (15m) afgebakend, waar men verplicht dient te wisselen. Na de eerste ronde mag men op eigen tempo terug verder zetten. Er wordt geen uitslag opgemaakt. Iedereen ontvangt een medaille bij aankomst.

MAAK KANS OP MOOIE PRIJZEN
Onder alle deelnemers worden 2 waardevolle prijzen uitgeloot adhv. de startnummers. Zowel jeugdatleten, als deelnemers van de small- en XL editie kunnen in de prijzen vallen. Lambrecht Motorhomes (Maldegem) zorgt voor een waardebon voor weekendverhuur van een 6 persoons mobilhome (waarde € 450). Madou Ballonvaarten zorgt voor een ballonvlucht voor 2 personen (waarde € 250). Deze trekking gaat door na de prijsuitreiking omstreeks 13u10. Het duo echter zelf aanwezig te zijn om de prijs in ontvangst te nemen.

De prijsuitreiking gaat door om 13u voor de small en xl-edition. Voor alle deelnemers zijn waardevolle naturaprijzen voorzien. Hopelijk mogen we jullie verwelkomen.

Lambrecht Motorhomeslogo madou 2014

 eekloFlorist Jan

Spandoek medico LR Confiserie 2000

Meetjeslandse Schroothandel