Afdrukken
Hits: 3882

Hannes Etaples-sur-Mer 2013Vandaag stond Hannes Vandermoere aan de start van de kwarttriatlon in het Franse Etaples-sur-mer. Hij zette er een knappe prestatie neer en kwam als eerste over de finish. Hieronder alvast een verslagje van zijn Franse avontuur.

In 2011 kon ik voor de eerste keer aan de start komen in Etaples-sur-mer. Toen werden we gedoopt door bakken regen. Gelukkig voor de deelnemers werd dit jaar de thermometer gedoopt met een eerste prik van 28 graden. Iedereen stond dan ook al vroeg te popelen om het water in te duiken…maar in Etaples is het altijd wachten op het ‘hoogwater’. Het zwemmen gaat er immers door in de monding van de zee.

Gelukkig was de zee omstreeks 12u30 volop aan het watertanden naar enkele triatleten waarna het startschot gegeven werd. Ik kon direct vrijgoed wegkomen, maar de kop bleek toch opnieuw iets te snel weg. Beetje bij beetje kwam echter ook mijn motor opgang (blijkbaar heb ik een diesel), waardoor ik stilletjes dichterbij kwam. Uiteindelijk ben ik ergens rond de 5e positie uit het water gekomen. Na de wissel bleek alles echter dicht bij elkaar te zitten. Tijdens de eerste fietskilometers bergop kon ik bij het kopduo Marqc Julien en Guillaume Gillodts aansluiten. Niettegenstaande het niet-stayeren was, maakten de twee ploegmakkers er gauw een tactisch spelletje van. Julien reed weg, Guillaume liet het gat vallen… Ik mocht het gat opvullen. Tweemaal lukte mij dat, maar uiteindelijk moest ik toch Julien laten rijden. Hij kon een voorsprong van zo’n 50sec uitbouwen, maar in het lopen kon ik mijn kaarten uitspelen. Na een snelle kilometer bergop kon ik Guillaume Gillodts afschudden en in de afdaling zijn ploegmakker Julien hetzelfde presenteren.

Zo kon ik uiteindelijk heel tevreden met een dikke minuut voorsprong mijn tweede overwinning pakken. Julien Marqc en Guillaume Gillodts werden twee en drie. Ook een dikke proficiat aan ploegmakker Willem Brems die in Kortrijk op hetzelfde schavotje mocht!