Gisteren nog een laatste triatlon voor ik met vakantie vertrek. In Berlare wordt al jaren een leuke kwart stayerwedstrijd georganiseerd.
Het zwemmen in het donkmeer verliep niet zo heel goed. Ik kreeg meer slaag dan me lief was en zat gevangen in een grote groep. Pas aan het eerste keerpunt kon ik eruit raken. Ik trachtte zoveel mogelijk meters goed te maken, maar dat lukte niet zo heel goed.

Sinds het BK in Butchenbach was ik wat op de sukkel geraakt door ziekte en vermoeidheid. De frisheid en snelheid was er duidelijk nog niet.

Ik kon als 18de aan het fietsen beginnen. Wachten was de boodschap, want er kwamen nog enkele goeie fietsers aan. Een stayerwedstrijd is toch tactisch altijd iets anders. Gelukkig werd er rap genoeg gereden. De wind, bochten en de regen zorgde ervoor dat de slepers er rap afvlogen en we steeds atleten konden oprapen.
In de laatste van 3 ronden zagen we groep 2 rijden. Bij de meeste was het vet van de soep ofwel speelden ze verstoppertje, want telkens ik op kop kwam had ik een gat van 100m. Alleen doorgaan zag ik niet zitten , dus trachtte ik de groep aan de gang te houden.
Net voor de wissel haalden we groep 2, met daarin ook clubgenoot Michiel De Wilde in. Voor ons waren Thomas Jurgens en Wouter Monchy en een derde atleet al gaan vliegen.
Ik wisselde als snelste en kon als 4de aan het lopen beginnen. Jammer genoeg kon ik geen vuist maken. Ik werd snel bijgehaald. In de tweede en derde ronde kon ik nog versnellen zodat ik nog 2 man opraapte om zo als 8ste te finishen. Michiel behaalde een knappe 6de plaats.