De 34-jarige Dominic De Caluwé was het voorbije weekend aan zijn vijfde volledige triatlon toe. In Frankfurt doken meer dan 2500 in “Lagener Waldsee” voor 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 loopkilometers. Dominic kwam na 56’ uit het water. Tijdens de fietsproef kreeg hij een tijdsstraf toebedeeld van zes minuten wegens een verkeerd inhaalmanoeuvre.
De wedstrijdomstandigheden op de fiets waren door hevige stort- en windvlagen heel zwaar. Na 5u05’ zat de fietsproef erop en kon hij aan zijn favoriete onderdeel beginnen. Door de koude temperaturen diende hij zijn voedingsplan bij te sturen en kreeg hij last van maag- en darmproblemen. Zijn afsluitende marathon werd op karakter afgewerkt in een tijd van 3u13’. Na 9u20’ liep hij onder applaus van duizenden enthousiaste supporters over de eindstreep. “Het was een van mijn zwaarste wedstrijden ooit, ik ben wel tevreden dat ik mentaal heb doorgezet”. Met deze knappe prestatie pakte Dominic een ticket voor de Ironman Hawaii maar besliste later om dit jaar niet deel te nemen. De overwinning bij de mannen ging er naar de Belg Marino Vanhoenacker (35) in 8u03’31”. De Zwitserse Caroline Steffen pakte de overwinning bij de dames.