SMO-belofte pokert tijdens tactische loopfinale
 
De 19-jarige Lukas De Jonghe uit Gent, heeft op een schitterende wijze de triatlon in Middelkerke gewonnen.  Zaterdagavond vond aan de Belgische kustgemeente een Olympische triatlon binnen de Flanders Cup plaats.

Hieronder kan je het verslag lezen van Lukas.
 
Voor het eerst stond ik aan de start in de de kwart triatlon in Middelkerke. Door de vele wedstrijden was de concurrentie net iets minder en zat er zeker een podium plaats in. Alleen ging het erom spannen of ik het zou halen met toch enkele sterke atleten aan de start. 
Na een beach start was ik goed vertrokken om in één rechte lijn naar het casino van Middelkerke te zwemmen waar de wisselzonde was. Ik kon een  goed tempo aanhouden in de kopgroep en  kwam als derde uit het water op 15” van de koploper.
 
Na vijf km fietsen waren we samengekomen in een groep met zeven atleten. We werkten goed samen maar het ging nog net iets te traag voor sommige, waaronder mijzelf. Na een paar demarrages van Devos Anthony, Van Heirseele Steven en mij in de tweede ronde konden we de rest afschudden en gingen we met drie de laatste ronde in.
Het was net of we de Ronde van Vlaanderen op zee niveau reden. De motards die de weg verlichten in het donker en de vele regen en modder versterkte dit beeld alleen maar. 
Anthony was op het einde nog weggereden maar Steven en ik besloten om hem te laten rijden.
Na terug een goede wissel liep ik op kop omdat Anthony had opgegeven. Ik had 10” op Steven tot het eerste keerpunt na 2,5km.
 
Ik had er wat op gerekend dat Steven zou terugkomen en hield mij een beetje in. Zo kon ik aanpikken bij hem en krachten sparen door achter hem uit de wind te lopen. Ik had het zeer lastig maar de kans op een overwinning was te dichtbij om hem te laten liggen. Na een ultieme spannende sprint, die ik tactisch achter hem begon kon ik als eerste de finish bereiken vooraleer alles verkrampte. Mijn eerste overwinning op de kwart afstand na jaren inzet deed enorm deugd. Bij deze wil ik mijn nieuw team nog eens bedanken voor het vertrouwen in mij.
 
Groeten,
Lukas (alias stuntman)