Prachtig, de prestatie van onze mannen. Joury is winnaar in de Age-group M30 en Dominic tweede. Op de Ceremony award morgenavond zal het podium blinken in de SMO-kleuren. We zorgen zeker voor foto's. Wat we zeker ook nog eerst dienen te vermelden is dat we twee onverwachtse SMO supporters hadden vandaag. Sander Dobbelaere en zijn vader Wim hebben blijkbaar een neus voor topprestaties. Zij kwamen op zaterdagavond hier toe en moeten morgen (maandag) alweer vertrekken. Blitsbezoek om de sfeer op te snuiven en onze beide atleten te ondersteunen.

Na de zegening van de priester, begonnen ze stipt om 7u aan de race. Zeer impressionant, een zwemstart met 2460 atleten. 30min later zagen we het eerste groepje met Marino Vanhoenacker in het Lendlkanaal komen. Iets later konden we Joury er van tussen halen, gevolgd door Dominic op 10min. Aäron, Severine en Katrientje verzorgden de bevoorrading van onze twee atleten. Alles liep perfect, we zagen beiden met een glimlach en met nog veel spirit bij ons passeren. Ook de tweede fietsronde werd perfect afgewerkt, zonder kleerscheuren en met een snedige snelheid.
In tussentijd trok Jo met Bente naar de auto voor een deugdoend dutje voor onze kleine spruit, want na het fietsen stond er nog een marathon voor onze atleten op het programma.

Een extra stimulans werd door Linda en Herman (Joury zijn mama en haar vriend) op strategisch punten langs het parcours verzorgd. Op die manier werden onze mannen op regelmatige tijdstippen tijdens het lopen naar voor geschreeuwd.

Nog even een rustig moment om van onze lunch te genieten maar al snel kwam de helikopter boven ons cirkelen, het teken dat Marino in aantocht was. Om 12u14 was hij aan de special needs met een voorsprong van meer dan 10 minuten. Joury kwam als 28ste bij ons voorbij, Dominic als 56ste en we konden zien dat het goed zat. De juiste temperatuur weten we niet maar het was wel héél warm. Aäron en Katrien gaven op afgesproken tijdstippen gellekes en flesjes water aan onze mannen. Ondertussen zorgt Severine samen met Jo voor ons prinsesje die wonderbaarlijk een héél goeie dag heeft (net als papa en nonkel Joury). Dominic en Joury kunnen hun tempo goed aanhouden en Joury tikt af op 8:50:14 als 18de en Dominic loopt onder de Ironmanboog als 24ste op 9:02:14.

Een super dag die we hier nu aan het afsluiten zijn samen met onze supportersclan. De foto's, wedstrijdanekdotes, wilde verhalen passeren hier momenteel druk de revue. Het was genieten, zowel voor de atleten als voor hun fervente supporters. 

De meisjes.