lembeke2010De Meetjeslandse Triathlon Vereniging organiseerde zaterdag 16 oktober voor de 12e keer hun jaarlijkse Bosduatlon in Lembeke. Er waren in totaal 160 atleten ingeschreven voor deze wedstrijd over 2.5-20-2,3 km. Er stond een beperkte delegatie SMO-ers aan de start, de meesten kwamen pas terug uit een rustperiode en het was dan ook een eerste intensieve training.
Een echte strijd bij de heren en dames voor de overwinning was er niet. Het was Eeklonaar Jeroen Buysse die er vanaf de start alleen vandoor ging en zijn voorsprong verder uitbouwde.

Enkel profrenner Steven Caethoven (Lembeke) en Luc Baert (Zele) konden de kloof nog wat verkleinen. Bij de dames stond Miek Vyncke aan de start voor het SMO-team. Er stond geen maat op de gewezen meervoudig Wereld- en Europees kampioene. Ze domineerde de wedstrijd van start tot finish op een zware omloop, die door de hevige regenval van de voorbije nacht, was herschapen met enkele slecht berijdbare stukken.Deze MTB duathlon liep over een 100% verkeersvrij parcours doorheen de prachtige Lembeekse bossen. Onze andere atleten deden het voortreffelijk; Timothy Saey eindigde als 20e, Steven Haeck werd 40e. Patrick Blommen en Mario Wauters kenden de nodige pech en dienden de wedstrijd te verlaten. Ook Kathleen Meire diende wegens ziekte verstek te geven.De uitslag en verdere info kan je hier vinden. De foto's staan in het album met dank aan Bert Wauters.