maldegem2010De zesde editie van de triatlon Maldegem op zaterdag 18 september was een groot succes. De sportdienst en het SMO-Triatlon Team Meetjesland hadden er met de plaatselijke zwem, wieler- en atletiekverenigingen een mooie omnisportdag van gemaakt voor jong en oud.

Voor het eerst stond de kidstriatlon op het programma voor jongeren tussen 10 en 14 jaar. Dit samenwerkingsverband tussen de Maldegemse Sportclubs kende veel succes en de organisatie moest zelf enkele jongeren teleurstellen wegens de grote interesse. Voor deze eerste editie zaten er nog enkele kinderziektes in de organisatie en moest de uitslag door het groot aantal af te leggen fiets- en loopronden soms aangepast worden. Enkele van onze jeugdatleten bij de jongens en meisjes mochten er zelfs op het podium. Maar volgend jaar volgt ongetwijfeld een tweede editie tijdens de Maldegemse kermis voor de jeugd. Volgende week zaterdag kunnen alle kinderen tussen 10 en 14 jaar eens gratis komen proeven van de SMO-jeugdtrainingen van de triatlonafdeling Maldegem tussen 9u30 en 12u. De foto's van de jeugdwedstrijd staan in het fotoalbum.

In de namiddagwedstrijd pakte het SMO-Team zowel op de kwart als op de sprinttriatlon alle eerste plaatsen weg in deze recreatieve wedstrijd.

Dominic De Caluwé (Eeklo) en Annelore Van De Kerckhove (Sleidinge) pakte de overwinning op de kwarttriatlon.
Na 1500m zwemmen was Eeklonaar Patrick Blomme (Eeklo) de snelste voor clubgenoot Hans Heynssens (Ertvelde). Vanuit de achtergrond kwam Sam Gyde nog terug en ging in het looponderdeel nog voorbij de nummer 2 en 3. Maar Dominic bouwde zijn voorsprong verder uit. Het was Patrick Blomme die na een spannende strijd uiteindelijk als derde het podium mocht vervolledigen voor Hans.

Op de sprinttriatlon gingen Koen Deridder (Eeklo) en Sofie Van Hulle (Waarschoot) met de overwinning lopen.
Een mooie promotiedag voor onze triatlonclub! Voor de meesten was dit een afsluiter van het triatlonseizoen en gaan even in winterslaap. De uitslag is nog niet beschikbaar, maar kan je binnenkort terugvinden op de website van de sportdienst.
Later komen meer foto's online.