Afdrukken
Hits: 3502

bkeupen200921
Dit weekend stond er weer vanalles op het programma. BK sprint triatlon in Antwerpen, sprint triatlon in Eupen en BK Long Distance, eveneens in Eupen.

Op zaterdag in Antwerpen verdedigden Simon De Cuyper en Tom Vander Hoogerstraete de SMO kleuren. Tom kwam met de kopgroep uit het water, Simon volgde na een goed zwemnummer op 15 sec en door een mindere wissel miste hij de aansluiting met de kopgroep. De Cuyper verloor tijdens de eerste fietshelft extra terrein op de kopgroep. Bij het binnenrijden van wisselzone 2 naderde de achtervolgende groep onder het commando van Bart Aernouts tot op 15 sec. Bij het lopen kon Simon het juiste ritme niet vinden en Tom werkte ondanks maagproblemen een knappe wedstrijd af. Ze werden respectievelijk 7e en 10e. De wedstrijd werd gewonnen door Atriac-ers Kjell Verleysen en Katrien Verstuyft.

Ook op zaterdag deden Hannes Vandemoere en Fredje Dormaels mee aan de sprint triatlon in Eupen. Fredje kwam zoals gewoonte bij de eersten uit het water, Hannes volgde op de 7e plaats. Fredje moest vooral bij het lopen toezien hoe hij ingehaald werd en eindigde op een mooie 58e plaats. Hannes had superbenen en werd met een 8e fietstijd en de beste zwemtijd eerste overal! De eerste overwinning voor dit weekend is binnen voor SMO!

eupen1Op zondag stond dan het BK Long Distance op het programma. 11 SMO-ers stonden aan de start onderaan de stuwdam. Joury, Sander en Dirk kwamen in de top-10 uit het water: 2e, 6e en 8e. Michael kwam pas op een 36e plaats uit het water en moest al direct aan een inhaalrace beginnen. Joury had de tip gekregen om tijdens het fietsen Gillodts Guillaume, de winnaar van vorig jaar, niet uit het oog te verliezen. En Joury heeft heel goed geluisterd! Na de wissel nam Gillodts de leiding en op een tiental meter volgden Joury en Sylvain Denis. Dit bleef ongewijzigd tijdens de 21km maar Joury had blijkbaar nog veel power in de benen. Iedereen stond vol spanning (in de gietende regen!) te wachten welke bkeupen20093podiumplaats hij zou innemen. In de laatste honderden meters wist hij nog een moe gestreden Sylvain te passeren. Als prachtige apotheose kwam Joury vanachter de bocht met de armen in de lucht! Proficiat aan onze belgische kampioen!
Michael Dewilde kwam na een 8e fietstijd en 9e looptijd als 8e over de meet. Het goed gevoel kwam pas na 65km fietsen maar toen was het natuurlijk al iets te laat. Sander mag zich ook belgisch kampioen noemen bij de beloften. Hij eindigde op een 14e plaats, maar diende nog wat leergeld te betalen in deze zware halve triatlon. Verder volgden Dominic De Caluwé (36e), Filip Lasoen, Timothy Saey (95e), Dirk Hellebuyck (163e) en Patrick De Smet (176e).

bkeupen20096De dames zorgden eveneens voor een meer dan degelijke wedstrijd. Mieke Dupont werd na een goed zwemnummer met de eerste dames uit het water en werd met een super loopnummer 4e dame en haalde brons op het BK. Melanie Matthijs verbaasde in haar eerste halve triatlon met een 6e plaats. Melanie kreeg tijdens het fietsen wel af te rekenen met een lekke band.

Proficiat aan alle atleten die deze zware wedstrijd tot een goed einde brachten en bedankt aan alle supporters die er geen probleem mee hadden om hun favorieten aan te moedigen in de gietende regen!