Afdrukken
Hits: 1695

Zondag 11 september werd de jeugdtriatlon in Brugge georganiseerd dat deel uitmaakt van het nationaal jeugdcircuit. De ironkids Warre en Obe hadden voorafgaand aan de jeugdwedstrijden reeds het goeie voorbeeld gegeven door een knappe wedstrijd neer te zetten in de open wedstrijden. Raf De Dobbelaere pakte opnieuw een mooie tweede plaats, met deze prestatie werd hij een 2e plaats in de nationale eindranking jeugd C en een 3e plaats in het Vlaamse circuit. Proficiat!

Eskill De Witte (jeugd A) kende een super zwemnummer maar kende nadien door een vastzittende rits van zijn wetsuit heel wat problemen en verloor heel veel tijd om de fietsproef aan te vatten. Nadien kreeg hij tijdens zijn inhaalrace op de fiets te maken met klapband en moest gefrustreerd de wedstrijd verlaten. Een wedstrijd voor hem om snel te vergeten. Yara (9e), Robbe (7e), Josse (9e), Emiel (23e) en Arno (13e) stonden aan de start bij de Jeugd A / Junioren en legden een mooie wedstrijd af. Proficiat aan iedereen !!

Hieronder vind je nog een verslagje van Jan De Dobbelaere van de wedstrijd.

Jeugd C
Raf was met de 1ste uit het water, in T1 enkele sec. toegegeven en de vogel was gaan vliegen, Jasper De Ceuster KTT (BK) is de sterkste fietser van jeugd C. Het was nochtans de bedoeling om tenminste 1 ronde in het wiel te hangen om zo weinig mogelijk tijd toe te geven tijdens het fietsen om bij het lopen eventueel terug te komen. Deze maal had Jasper echter geen verval in het lopen, de 2de plaatst veilig stellen was dan de opdracht want de sterke fietser en loper Alec Segaert ITC (BK Duatlon) was op komst, die had zijn tijdverlies van het zwemmen bijna volledig goedgemaakt tijdens het fietsen. Maar Raf was alert en hield hem mooi op afstand en liep als 2de over de finish.

Jeugd A & Junioren
Zwemmen was met wetsuit toegelaten (water 21,3°), Robbe had het liever anders gezien omdat hij dan meer vooraan uit het water komt. Eskil was zeer goed mee tijdens het zwemmen en kwam met de 2de groep uit het water, Josse, Arno en Robbe op ca. 30 sec. in de 3de groep, Emiel een goeie 20 sec. later. Eskil werd echter genekt door een nukkige rits van zijn wetsuit (verlies van ca. 3 min.). Josse, Arno en Robbe samen uit T1 en op zoek naar de kopgroep. Vooraan kon groep 2 aansluiten bij groep 1, vooraan waren ze nu met 15 man weg, hetviel vooraan echter niet stil zodat onze achtervolgers Josse, Arno en Robbe niet konden aansluiten. Ondertussen had Eskil echter de moed niet opgegeven en was goed op weg om een goeie fietstijd neer te zetten, een kleine schuiver in de gevaarlijkste bocht van het parcours, waar hij met snelle reflex nog op de fiets wist te blijven, had achter zijn voorband van de velg doen lopen, einde wedstrijd tot gevolg (één troost, alle pech in 1 wedstrijd ipv. meerdere wedstrijden), ook Emiel was nog goed bezig (zijn 1ste wederoptreden na een sukkel periode met de gezondheid). De achtervolgende groep (8 man) met Josse, Arno en Robbe kwamen op ca. 1’25” van de kopgroep T2 binnen. Robbe slaagde er tijdens het lopen nog in om een atleet van de kopgroep in te halen. Tijdens de 1ste loopronde had hij echter nog een afslag gemist anders zat er waarschijnlijk nog iets meer in. (Parcoursverkenning blijkbaar niet aandachtig genoeg gedaan !)