Afdrukken
Hits: 1758

Robbe De Dobbelaere Geraardsbergen 2016Afgelopen zondag 3 juli stond de sprinttriatlon van Geraardsbergen op de kalender, een triatlon met een fantastisch fietsparcours, dat was ook de reden waarom ik absoluut wou deelnemen. Eerst nog even gepolst bij de trainer of dit kon en na een positief antwoord ging er ik volledig voor, dus vlug inschrijven was de boodschap want de plaatsen waren immers beperkt.

De woensdag voor de wedstrijd ben ik samen met Arno het fietsparcours gaan verkennen, en dan werd het pas echt duidelijk dit wordt zondag genieten en vooral afzien. Zondagochtend vertrokken we om 11u00 richting Geraardsbergen, we wilden geen extra stress op de dag van de wedstrijd. Onderweg kregen we enkele fikse regenbuien en de temperatuur daalde naar 12° wat heel wat minder was dan de beloofde 20-22°. Toen we aankwamen in Geraardsbergen scheen de zon al terug, … gelukkig.

Toen we ons richting secretariaat begaven voor de inschrijving, was de “long distance” bezig en die hadden blijkbaar al de nodige regen te verwerken gekregen. Onder de deelnemers konden we 2 clubleden herkennen, namelijk Tom Hellemans en iets verderop Filip Lasoen, hun blikken spraken boekdelen dit was een beestig lastige wedstrijd. Voor mij was het de 1ste maal dat ik deelnam aan een door Sportevents georganiseerde wedstrijd, het was even schrikken toen ik mijn naam terugvond op de grote infozuil te midden van de grote markt, dit gaf aan dat dit niet zomaar een wedstrijdje was.

Om 15u00 begaven we ons richting zwemstart in “De Gavers” deze was ongeveer een 4-tal kilometer verwijderd van de markt van Geraardsbergen (het centrum van de wedstrijd), eens daar aangekomen bleek de wisselzone nogal modderig door de regen van de afgelopen dagen.

Om 16u11, 11 minuten na de dames, mochten wij starten aan onze 600 m zwemmen, ik had net achter clublid Alexis Krug plaatsgenomen om zeker te zijn van een goede startpositie en dit bleek een goede beslissing want bij het zwemmen lagen we goed vooraan in de groep. Na 8’ 31” kon ik het water verlaten op een 15de plaats. Nu vlug de fiets op voor mijn favoriete onderdeel. Tijdens de wissel kon Arno Van Haverbeke, die ongeveer gelijktijdig uit het water was gekomen, aansluiten.

Het 28 km lange fietsparcours was constant klimmen en dalen, de eerste beklimming die we voorgeschoteld kregen was de Onkerzelestraat, daarna volgde 3 maal de Muur van Geraardsbergen. Het was een echte beleving “de beklimming van de Muur”, waar ervan beneden tot boven mensen stonden te supporteren, dit gaf telkens het gevoel in een echte wielerwedstrijd te zitten. Ook werd iedere beklimming van de Muur gechronometreerd, want er was een extra prijs voorzien voor de snelste klimmer, ikzelf realiseerde de 11de tijd op de klim. Na de derde beklimming van de Muur mochten we richting wisselzone, t2 was op de grote markt opgesteld.

Na een snelle wissel kon ik aan de afsluitende run van 6 km beginnen, dit waren 3 ronden van 2 km met telkens 2 steile beklimmingen, de organisatie wou ons blijkbaar tot het uiterste drijven. Het lopen ging goed, enkel in de laatste ronde kreeg ik wat verval, onderweg kreeg ik ook nog een schouderklopje van Edo Van Der Meer toen hij me inhaalde, merci daarvoor het deed deugd.

Na een luid aangemoedigde slotklim naar de finish werd ik door de speaker van dienst (Hans Van Cleemput) onthaald als jongste deelnemer van de wedstrijd. Ik werd 14de in de einduitslag, iets waar ik uiterst tevreden mee was, gezien het sterke deelnemersveld.

Ook proficiat aan de andere clubleden die aan deze mooie wedstrijd meededen, Alexis werd na een hevige strijd 2de, Kevin Strubbe 23ste en Arno Van Haverbeke 32ste. Als deze wedstrijd volgend jaar terug op de kalender staat weet ik al wie er aan de start zal staan, ikke natuurlijk !!!

Robbe