Afdrukken
Hits: 1967
De eerste wedstrijden zitten er voor onze leden op. We zagen terug enkele schitterende prestaties zowel van onze jeugdatleten als de meer gedreven sporters. Maar ook onze heren 40+ streden enkele mooie onderlinge duels uit. Het wordt uitkijken naar het clubkampioenschap in Eeklo van aanstaande zondag. Verder blijven jullie wedstrijdverslagen, ervaringen, foto’s en tips steeds welkom om te delen via allerlei sociale media. We trachten alles zoveel mogelijk actueel bij te houden. Via het gekende mailadres kunnen jullie de nodige info bezorgen. Hieronder nog enkele richtlijnen en data om zeker te noteren.

1e SMO Club kampioenschap 2016
Op zondag 26 juni as. houdt SMO-Specialized haar eerste clubkampioenschap. Er werd gekozen voor de kwarttriatlon in Eeklo in de buurt van onze hoofdsponsor SMO. Met een 30-tal clubgenoten zullen ze de strijd aangaan rond het Eeklose industriegebied. De gebouwen van onze hoofdsponsor met bijhorende douchefaciliteiten staan terug ter beschikking voor onze leden. Vanaf 11u zal het gebouw toegankelijk zijn en kan evt. ook als parkeerplaats worden gebruikt.

Voor het clubkampioenschap zijn dus drie podia voorzien:
- Clubkampioen dames
- Clubkampioen heren
- Clubkampioen heren 40+

Voor elke ranking worden waardebons voorzien van onze partner Cycloon (€ 50/€ 30/€ 20).
De atleten die in het lopende jaar deel uitmaken van het topteam krijgen echter wel een tijdshandicap van 10 minuten houdt in dat de eindtijd in die zin aangepast zal worden.

Na de wedstrijd volgt de podiumceremonie en is er een tombola voor alle aanwezige deelnemers met 3 waardevolle prijzen. Ondertussen kan aan de SMO-bar een drankje genuttigd worden en kan de innerlijke mens versterkt worden met een hapje van de BBQ.

Ook de snor (Dhr. Robert Bauwens) zal terug van de partij zijn, voor een welverdiende massage na de wedstrijd. De SMO-shop zal aanwezig zijn, indien jullie nog wat clubmateriaal of accessoires wensen aan te kopen. De uitreiking zal plaatsvinden om 18u in de gebouwen van SMO (uitreiking is om 17u30 aan de jachthaven). Ook familie en vrienden zijn natuurlijk van harte welkom.

Trainingen zomervakantie
Op maandag 27 juni staat de laatste maandagavond zwemtraining op het programma. Vanaf maandag 4 juli gaan we terug open water zwemmen om 19u. Verdere afspraken en richtlijnen hieromtrent kan je steeds via jullie leden log- in “SMO Only” raadplegen. Er zal ter plaatse worden gewerkt in verschillende niveaugroepen. De kalender voor de fiets- en looptrainingen werd aangevuld voor de komende maanden. De trainingen lopen nog tem. 18 september.

Gelieve er rekening mee te houden dat het zwembad in Eeklo gesloten is vanaf maandag 29 augustus tem. zondag 11 september 2016. De clubtrainingen gaan in die periode niet door! Op zaterdag 28 augustus staat dus de laatste ochtendtraining op het programma.

Clubweekend Les Ondes
Momenteel zijn 24 personen ingeschreven voor het clubweekend in Les Ondes (Nadrin) van 22 tem. 24 juli as. Graag ten laatste inschrijven voor 30 juni, zodat we de juiste planning en verdeling kunnen opmaken. Er staan terug enkele leuke activiteiten op het programma met een openwater training in het stuwmeer, heuveltraining en heel wat mooie fietstripjes in een schitterend decor. Na afsluiting van de inschrijfdatum wordt een gedetailleerd programma en afspraken verstuurd.

Start2Triatlon
Voor de 18 starters binnen het “Start2Triatlon” project wordt het stilaan D-day of werkten reeds hun eerste kwarttriatlon af. Sommigen hebben zelfs de smaak heel goed te pakken en zullen de komende weken dan ook onze groepstrainingen vervoegen. Van harte welkom en we hopen samen met jullie enkele onvergetelijke sportmomenten te beleven.

Weekend BK Eupen
Het eerste weekend van augustus is het BK lange afstand in Eupen (6-7 augustus). Op zaterdag is er een sprinttriatlon en op zondag is er de halve triatlon (BK). Net zoals in 2014 zouden we graag opnieuw met een mooie groep richting de Oostkantons trekken om er een leuk weekend van te maken. De meesten rijden op vrijdagmiddag reeds door om dan op zaterdag nog wat het parcours te verkennen en startnummer op te halen.
Voor de overnachting hebben we voorlopig nog niets gereserveerd maar dit zouden we uiterlijk voor zondag 3 juli willen doen. Wie mooie adresjes weet in de buurt waar we met een mooie groep (20 à 25 pers.) terecht kunnen mag dit ook altijd doorgeven.
Graag laten weten via forum ('SMO-Only') of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wie mee zou willen verblijven (vrij-zo of za-zo) in het huisje voor er een fantastisch weekend van te maken.

Om zeker in jullie agenda te noteren:
- zaterdag 2 juli Big Training Day zwembad Eeklo
- zaterdag 9 juli Gent Zwemt en loopt (zwemloop/ open water zwemmen over verschillende afstanden)
- Zondag 7 augustus 2016 BK halve triatlon Eupen
- zondag 14 augustus Ronde van Zeeuws Vlaanderen 100 of 150 km
- woensdag 31 augustus Zeezwemmen Vlissingen
- zaterdag 17 september startdag Triatlonschool (voor 6 tem. 16 jarigen)
- zondag 25 september Finale T3 Series Lille