Afdrukken
Hits: 1877
StartToTriathlonVanaf 14 maart kan iedereen, met inbegrip van mensen zonder ervaring, gedurende 12 weken training volgen om in juni met hun eerste kwarttriatlon mee te doen. Er wordt toe gewerkt naar de kwarttriatlon in Eeklo op zondag 26 juni. Ook nadien wil het SMO-Specialized Triatlon Team de mensen binnen de club verder begeleiden.

Het SMO-Specialized Triatlon Team is een Meetjeslandse triatlonclub dat niet enkele voor jeugdatleten, toppers of ironman-atleten is weggelegd. Het bestuur wil dit jaar extra mensen aantrekken die geen ervaring hebben binnen de triatlonsport. Vanaf de leeftijd van 18 jaar kan je je inschrijven voor deze kennismakingssessie, ongeacht je geslacht of sportieve achtergrond. Het Start2Triatlon project heeft als doel mannen en vrouwen zonder triatlonervaring een 12 weken durend trainingsprogramma aan te bieden om samen in groep naar het evenement toe te werken onder deskundige begeleiding. Wekelijks wordt er in groep getraind en krijg je nog enkele persoonlijke trainingen mee aan de hand van de beschikbare tijd. De deelnemers ontvangen eveneens een Start to-pakket met triatlonspecifieke gadgets.
 
Trainingsuren
Op maandag wordt er in Eeklo gezwommen van 19u45 tot 20u45. Op donderdag wordt loop- en conditietraining voorzien. Vooral de wissel tussen lopen en fietsen is niet evident, daar wordt naar aanloop van het finishersevent verder op getraind. Ook in het zwemmen wordt extra getraind, omdat dit toch de moeilijkst discipline is voor velen in een kwarttriatlon. We hebben bewust gekozen voor de regionale wedstrijd in Eeklo, nabij onze hoofdsponsor SMO Machinebouw, waar het zwemmen wordt beperkt tot slechts 1000m. De begeleide trainingen omvatten 13 zwemtrainingen (zwembad Eeklo), 1 open water training, 2 fietstrainingen en 2 looptrainingen.
 
Ruim aanbod
Het is natuurlijk de bedoeling dat mensen na het welslagen van hun eerste kwarttriatlon de smaak te pakken hebben en bij onze vereniging verder blijven trainen. Twee ervaren en gediplomeerde trainers zullen de taak op zich nemen om deze nieuwe doelgroep verder te begeleiden.
Het SMO-Specialized Triatlon Team bestaat dit jaar 10 jaar, de voorbije jaren zijn heel wat leden gegroeid in de triatlonsport door samen te trainen, elkaar te motiveren en nieuwe doelen te stellen. Het deelnamegeld voor deze cursus kost € 50 voor 12 begeleide sportsessies. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag je contactgegevens en sportieve achtergrond meedelen. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de infosessie op maandag 14 maart om 19u en een uitgebreid overzicht van de aangeboden trainingen. Je wordt verder begeleid met tips rond materiaal, trainingen, voeding en gezondheid.