Marco van der Stel

Een nieuwe week, dus opnieuw een nieuw lid dat we willen voorstellen aan jullie. Dit keer kan je kennis maken met deze topper uit Nederland. Enkele weetjes over Marco van der Stel kan je hieronder lezen. Veel leesplezier!
Nieuwe leden die hun vragenlijst nog niet doorstuurden mogen dit nog steeds doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Verder blijven iedereen zijn wedstrijdverslagen, ervaringen, foto’s en tips steeds welkom om te delen via allerlei sociale media. We trachten alles zoveel mogelijk actueel bij te houden. Via het gekende mailadres kunnen jullie de nodige info bezorgen.

Wie ben je en wat is je sportachtergrond?
Mijn naam is Marco van der Stel. Geboren in Rotterdam op 9 dec 1991. Ik kom zelf uit het zwemmen en ben in 2010 na het afronden van mijn middelbare school begonnen aan Triathlon.

Hoe lang zit je al in de triatlonsport en hoe ben je er mee begonnen?
Ik deed eens mee aan een talentendag van de Nederlandse Triathlon Bond op advies van een van mijn zwemtrainers. Sinds dien ben ik er nooit meer mee gestopt...

Hoe ziet je wekelijks trainingsschema er een beetje uit?
Ik woon en train in het NTC Triathlon in Sittard van de NTB. Maandag tot zaterdag zwemmen wij van 7:00-8:30. 2x per week krachttraining en verder is de focus op dit moment heel veel hardlopen.

Is dit te combineren met je werk en studies?
Doordat ik op latere leeftijd in de sport kwam heb ik gekozen om meteen volledig op triathlon te richten en daarnaast geen studie of werk te doen. Dit pakt prima uit.

In welk onderdeel wil je nog veel progressie maken?
Voornamelijk met lopen moet er nog een gaatje dicht gelopen om aan te kunnen sluiten bij de wereldtop. Zwemmend en fietsend kom ik goed mee.

Wat zijn je ambities op lange termijn?
Mijn lange termijn ambities zijn de WTS van 2017 in rotterdam en de olympische spelen in tokyo 2020.

Ter afsluiting, nog enkele korte keuze vraagjes, Jij kiest het trefwoord dat jouw voorkeur heeft.

Sprint of liever iets langer?
Sprint

Water of wijn?
Water

Een boek of film?
Film

Tropisch warm of Flandrien weer?
Beetje er tussen in. in de race dan toch Flandrien.

Vloeibare of vaste sportvoeding?
Vast

Non drafting of drafting?
Drafting

Wetsuit of non wetsuit swim?
Non wetsuit

Ploeg of individueel?
Individueel. hoewel een team wedstrijd toch altijd een extra kick & Motivatie geeft, houd ik toch liever de touwtjes zelf in handen.