Afdrukken
Hits: 2130

Karlien Claus

Een nieuwe week, dus opnieuw een nieuw lid dat we willen voorstellen aan jullie. Dit keer kan je kennis maken met Karlien Claus uit Hamme. Hieronder de vragen die we stelden aan deze jonge atlete. Veel leesplezier!
Nieuwe leden die hun vragenlijst nog niet doorstuurden mogen dit nog steeds doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Verder blijven iedereen zijn wedstrijdverslagen, ervaringen, foto’s en tips steeds welkom om te delen via allerlei sociale media. We trachten alles zoveel mogelijk actueel bij te houden. Via het gekende mailadres kunnen jullie de nodige info bezorgen.

Wie ben je en wat is je sportachtergrond?
Ik ben Karlien, 19 jaar. Naast triatleet ben ik student handelsingenieur aan Universiteit Gent. In de kleuterklas hield ik al van sport. Thuis was sport steeds aanwezig. Ik leerde vroeg zwemmen en sloot me aan bij een zwemclub, waar ik een 12tal jaar lid was. Af en toe deed ik ook eens een loopwedstrijd mee. Ik was tevens enkele jaren lid van een fietsclub en heb even geturnd.

Hoe lang zit je al in de triatlonsport en hoe ben je er mee begonnen?
Op 10 jarige leeftijd ben ik begonnen met zwemlopen en een aantal jaren later volgden de eerste dua- en triatlons. Hoe ik er ooit in terecht gekomen ben, heb ik te danken aan mijn papa. Hij deed aan duatlon en zo ben ik er, samen met mijn broer en zus, ook ingerold. De combinatie van de verschillende onderdelen sprak me enorm aan. Het zorgt voor afwisseling en toch is triatlon op zich een geheel.

Hoe ziet je wekelijks trainingsschema er een beetje uit? Is dit te combineren met je werk en studies?
Zoals bij vrijwel elke triatleet staan er dagelijks een of meerdere trainingen op het programma. Meestal train ik tussen de lessen aan de universiteit door of ’s avonds als ik thuiskom van een dag in Gent. Soms is het een beetje zoeken welk moment of welke dag het beste uitkomt voor een bepaalde training, maar een beetje plannen helpt. Tijdens de examens is de combinatie wel zwaar.

In welk onderdeel wil je nog veel progressie maken?
Progressie maken in elk onderdeel is natuurlijk een doel, maar specifiek dan vooral het fietsen. Ik wil me sterker voelen op de fiets.

Wat zijn je ambities op lange termijn?
Op lange termijn hoop ik het zo ver te schoppen als voor mij mogelijk is. Een exact beeld heb ik daar nog niet van, maar ik probeer mezelf elke dag een beetje beter te maken.

Ter afsluiting, nog enkele korte keuze vraagjes, Jij kiest het trefwoord dat jouw voorkeur heeft.

Sprint of liever iets langer?
Liever iets langer!

Water of wijn?
Water

Een boek of film?
Hier is de keuze moeilijk, het kan allebei boeiend zijn.

Tropisch warm of Flandrien weer?
(tropisch) warm

Vloeibare of vaste sportvoeding?
Vloeibaar

Non drafting of drafting?
Drafting

Wetsuit of non wetsuit swim?
Wetsuit

Ploeg of individueel?
Ook hier is de keuze weer wat moeilijker. Ook al is triatlon meestal een individuele wedstrijd, je voelt je zeker altijd deel van een ploeg. Zo zeker ook in SMO, een leuke ploeg om vanaf dit jaar deel van uit te maken!