Afdrukken
Hits: 1555

Bart Borghs - PersvoorstellingMeer dan 200 deelnemers zondag voor de winterduathlon in het Blosopark van Hofstade. Ook nieuwkomer bij SMO-Specialized Bart Borghs verscheen dit jaar voor de eerste keer aan de start in zijn nieuwe outfit. In zijn rode outfit van SMO- Specialized zette de 31-jarige triatleet zich resoluut op kop om deze positie niet meer af te staan, alhoewel het bij het naderen van de tweede wisselzone nog even spannend werd. Bij de laatste passage in het losse zand over het strand vreesde hij nog even de zege na een vastgelopen ketting en zag zo Paul Embrechts als eerste uit de tweede wissel vertrekken.

Het was een zwaar en gevarieerd parcours daar aan de Bloso vijver van Hofstade, en een stevige wind die in het nadeel blies. Het gaat trouwens een druk jaar worden voor Bart met deelnames aan enkele belangrijke Ironman wedstrijden met o.a Mallorca, Aix-en-Provence en Klagenfurt. Tijdens de voorbije teampresentatie kondigde Borghs aan om dit jaar voor het eerste met een pro-licentie in het Ironman- circuit aan de slag te gaan.

En tussendoor nog enkele halve triatlon in Leuven, Eupen en Den Haag. De sympathieke beroepsmilitair heeft een goed gevuld programma voor de deur staan. We zullen ongetwijfeld nog van hem horen dit seizoen.