Afdrukken
Hits: 2837

Run&Bike2016 PodiumVoor de 5de editie van de Run&Bike van SMO-Specialized werd gekozen voor een nieuwe locatie. Tijdens de eerste ijsdag van 2016 mochten de Meetjeslanders ruim 100 duo’s verwelkomen aan de gebouwen van hoofdsponsor SMO. De deelnemers kregen onder een stralend zonnetje een zeer afwisselend parcours voorgeschoteld met snelle stukken, zandstroken, technische passages en enkele moeilijk berijdbare modderstroken. En dus was de tactische aanpak mogelijk doorslaggevend in deze discipline waar er samen gelopen en gefietst wordt, maar waarbij de atleten ongelimiteerd mogen wisselen.

De kinderen tussen 6 en 12 jaar maakten voor het eerst kennis met deze discipline en ontvingen allen op het podium een blinkende medaille. Vader Jan en zoon Raf De Dobbelaere (SMO-Specialized) pakten de overwinning in de small-editie. Ze gingen er reeds van bij de start ervandoor op de 5 km. De duo’s Jano Bomans en Milo Moens (Atriac) en Stefaan Bonte en Wim Van de Veire uit Eeklo pakten plaats twee en drie.

Run&Bike2016 Timo en BartVoor de XL-editie was een sterk deelnemersveld afgezakt naar het Meetjesland. Op het gedeeltelijke offroad parcours van 16 km aan de Eeklose jachthaven had de hevige regenval van de voorbije dagen sommige stroken zeer glibberige en moeilijk berijdbaar gemaakt.

ETZ’er Van de Walle en zijn teamgenoot Vandendriessche haalden het met meer dan 2 minuten voorsprong op het duo Hannes Vandermoere en Mathias Lauryes (LTTD). De lange afstandsatleten Timothy Van Houtem en Bart Borghs (SMO-Specialized) behaalden het brons voor de thuisploeg.

Bij de mixploegen waren Alexis Krug en Anne Arnouts (SMO-Specialized) het snelste triatlonkoppel. Ze zorgden zelfs voor een vijftiende plaats in het algemeen klassement. Ze haalden het voor Diederik De Rycke en Lien Soete(ETZ). Zij moesten wel het onderste uit de kan halen om het duo van Roeselare met Franssen Whoopy en Verheyen David voor te blijven.

Bij de dames bracht SMO-Specialized enkele sterke duo’s in stelling. Amber Rombaut diende in laatste instantie verstek te geven wegens een lichte blessure. Charlene Ottevaere vormde een gelegenheidsduo met Miek Vyncke. Ze kregen sterk weerwerk van dat andere duo met heel wat ervaring Joke Coysman en Mieke Suys. Het werd een zeer spannend slot waarbij Coysman en Suys het uiteindelijk haalden. De derde plaats ging ook naar de thuisploeg met Kathleen Meire en veldloopster Nadia De Rycke.

Run&Bike2016 JosseBij de jeugdatleten (-18 jaar) waren het Belgisch kampioen jeugd B Robbe De Dobbelaere en Josse Dhondt (SMO-Specialized) die heel sterk voor de dag kwamen. Ze behaalden een knappe 16e plaats in het algemeen klassement.

“Een stevige winterprik voor de multisporters, ideaal om hen even uit de comfortzone te halen in hun winterprogramma. We kunnen terugblikken op een geslaagde vijfde editie op deze nieuwe locatie. We hopen hier in de toekomst verder op te bouwen. We kregen van de deelnemers heel veel positieve commentaren met deze nieuwe aanpak. Bedankt aan de eventpartners, stadsbestuur Eeklo en medewerkers voor het slagen van het evenement.” Aldus sportief verantwoordelijke Michael Dewilde.

Bekijk ook het fotoalbum op onze website voor nog meer foto's en onderstaande videoreportage van AVS

AVS reportage 17 janurai 2017

Run&Bike2016 video