Het SMO-Specialized Triatlon Team organiseert op 17 januari 2016 hun jaarlijkse Run & Bike wedstrijd. Dit jaar werd in overleg met de hoofdsponsor SMO Machinebouw gekozen voor een nieuw concept op een andere locatie. Er wordt een kids, small of XL-editie voorgeschoteld. Een uitdagend en afwisselend parcours ter hoogte van het Eeklose industrieterrein (Nieuwendorpe 14 te Eeklo).  De Run & Bike is een uitdaging die voor iedereen haalbaar is! Er is voor ieder wat wils, ook voor de kids. Ondertussen werden reeds meer dan 75 teams geregsistreerd en zullen er enkele mooie sportieve duels worden uitgevochten. Momenteel zijn de collega's van MTV en LLTD het best vertegenwoordigd op de startlijst. Ook enkele Meetjeslandse bedrijven zullen de strijd aangaan met hun collega's en vrienden.

Een Run & Bike is een wedstrijd waar men per twee (duo) zo snel mogelijk een parcours aflegt. Een duo beschikt maar over 1 fiets (mountainbike). Er mag zoveel gewisseld worden tussen lopen en fietsen als men wil. De maximale afstand tussen loper en fietser bedraagt 15 meter. Het parcours bestaat uit een lus (80% onverhard) van 5 km langs de Eeklose jachthaven en de bedrijventerreinen.

Er zijn 3 reeksen voorzien:
Kids Run & Bike 2 km (voor kinderen tussen 6 en 12 jaar - 2 kleine ronden)
Small Edition 5 km (vanaf 12 jaar - 1 ronde)
XL Edition 15 km (vanaf 12 jaar - 3 ronden)

SMO bvba wil samen U, uw collega’s en vrienden een onvergetelijke sportervaring beleven. “Wie je bent, wat je functie of leeftijd ook is, het doet er niet toe als je samen tegen de wind beukt.  Elkaar beter leren kennen en motiveren op een andere manier.  De teamspirit krijgt een stevige boost en de return in het bedrijfsgevoel is enorm.” aldus een gedreven zaakvoerder, Sander Mollet (SMO).

Ook dit jaar zullen terug enkele sterke atletiek, triatlon- en duatlonteams worden afgevaardigd vanuit de verschillende streken van het land. Maar niet alleen aan de toppers is gedacht, ook aan de jongeren (vanaf 6 jaar), families, vriendengroepen of bedrijven. Bij de vorige edities mocht de Meetjeslandse triatlonclub ruim 60 duo’s verwelkomen, nu zijn reeds 50 duo’s geregistreerd. Dus dit wordt ongetwijfeld terug een groot succes.

Zo nemen ook heel wat Eeklose bedrijven het tegen elkaar op en wordt er een apart klassement voorzien voor de deelnemende bedrijven en families. Voor de deelnemers staat een leuk verrassingsbordje met Meetjeslandse producten aan de finish te wachten indien vooraf geregistreerd.