marcovanderstel donaldhillebreght mediumHet SMO-Specialized triatlon team heeft stilaan zijn huiswerk klaar voor het komend triatlonseizoen. In 2016 werd onze club titelverdediger bij de dames en heren in de T3 Series, maar we blijven niet op de lauweren rusten. Met het vertrek van één van onze talenten Jelle Geens, momenteel de best geplaatste Belgische atleet richting Rio 2016, hebben we versterking gezocht in het buitenland.

“Het vertrek van Geens is een heel spijtige zaak voor onze vereniging. Binnen onze mogelijkheden hebben we er alles aan gedaan om hem nog enkele jaren langer aan onze vereniging te binden. Een atleet moet soms belangrijke keuzes maken in zijn sportieve carrière en dan moeten soms moeilijke keuzes gemaakt worden. Een gedreven topper en belangrijke schakel binnen onze vaste groep zien vertrekken is nooit fijn. We verliezen hier een echte topper, teamspeler en sterke persoonlijkheid. We wensen hem alvast alle succes toe richting zijn Olympische droom.” aldus teammanager Jan Savat.

De Nederlandse internationals Marco Van der Stel en Donald Hillebregt tekenden beiden een overeenkomst met het Meetjeslandse triatlon team.

Op zijn achttiende werd het zwemtalent Donald Hillebregt gescout om in het Nationaal Topsport Centrum (NTC) triatlon in Sittard te komen trainen. Zo kan hij zich optimaal ontwikkelen naar zijn ultieme doel: Olympisch triathlon goud! De meervoudig Nederlands kampioen open water zwemmen behaalde dit jaar voor het eerst een knappe top 10 plaats in een ETU wedstrijd en hoopt in de toekomst aansluiting te maken bij de internationale top. De 23-jarige triatleet uit Zuid-Holland studeert momenteel Fiscale Economie aan de Universiteit van Maastricht. Daar krijgt hij de mogelijkheid om zijn studie deeltijds te volgen, waardoor hij een universitaire opleiding perfect kan combineren met zijn sportieve ambities.

Ook de best gerangschikte Nederlander Marco Van der Stel zal volgend jaar uitkomen in de rode Decca-uitrusting van SMO-Specialized. Van der Stel is momenteel de enige Nederlander die bij de mannen op het allerhoogste niveau meestrijdt in de World Triathlon Series. De 24-jarige profatleet zal zich de komende maanden dan ook nog volledig op een Olympisch spot naar Rio richten met een uitgekiemd internationaal programma. Ook de Grand Final in zijn thuisstad Rotterdam in 2017 staat al een tijdje met rood in zijn agenda aangeduid.

De regerende Nederlandse kampioen op de Olympische afstand staat bekend voor zijn sterke zwem- en fietscapaciteiten en kan zeker een meerwaarde vormen binnen de T3 Series. Met een 32’ op de afsluitende 10km run bewees hij dit jaar in de WTS Stockholm ook in het looponderdeel een mooie progressie gemaakt te hebben. Dit belooft veel voor de toekomst.

De inbreng van deze talentvolle Noorderburen zorgt voor een sterke aanvulling van de reeds aanwezig buitenlandse groep nl. Edo van der Meer, Danne Boterenbrood, Maya Kingma en Jeanine Kocken. “Marco en Donald zijn een absolute meerwaarde voor onze ploeg,” legt sportief verantwoordelijke Michael Dewilde uit. “Ze kunnen van bij aanvang mee de wedstrijd maken. Bovendien krijgt ons team en onze teamsponsors zo ook extra internationale aandacht.”
De transferperiode loopt nog tot 15 december en binnenkort worden nog enkele transfers bekend gemaakt. Hou de website in de gaten!