Afdrukken
Hits: 736

Pinksterzondag, 31 mei 2020. Een hoogdag voor de triatlonsport in België, in Vlaanderen, in het Meetjesland. Het SMO-SCOTT Triatlon Team zet samen met de sportraad St-Laureins en het gemeentebestuur St-Laureins zijn schouders onder de organisatie van de 34ste Boerekreek Triatlon.

Maanden op voorhand werd het startschot gegeven voor de organisatie van dit sport- en familiefestijn. Wat zal het worden? En het wordt alweer een specialleke. Traditiegetrouw starten onze jeugdatleten (6 tot 11 jaar) met hun wedstrijd. Onder leiding van onze jeugdtrainers en begeleiders werken ze gezamenlijk een mini-triatlon af onder politiebegeleiding. Alle ironkids die een beetje sportief zijn aangelegd kunnen hieraan deelnemen, enige ervaring is niet noodzakelijk. Aansluitend starten de reeksen van de jeugdatleten C en B (jongeren tussen 12 en 15 jaar). Ook hier zal je zien dat vele jeugdatleten uit gans Vlaanderen het beste van zichzelf geven.

Vanaf 12u30 starten de recreatieve reeksen. Iedereen vanaf 16 jaar kan hier deelnemen. Van de debutant, naar de recreant, tot de meer getrainde atleet. Spektakel is verzekerd. Zowel voor de dames (12u35) als de heren. Als voorzitter van de club merk ik op dat het SMO-SCOTT triatlonteam veel dames in de ploeg heeft. Ook een aantal regionale atleten die begin maart zijn gestart binnen het start-to-triatlon project, staan voor het eerste aan de start.

Ook een aantal G-sporters of georganiseerde sporters met een beperking staan ongeduldig te wachten op het startschot. Sport Vlaanderen biedt voor de G-sporters ook de nodige ondersteuning om deze doelgroep te laten participeren in een triatlon aangepast aan hun wensen en mogelijkheden. Om 12u35 start wellicht de “veiligste” triatlon van Vlaanderen. Want dan wordt het startschot gegeven voor het Belgisch Kampioenschap voor Politie.

Vanaf 15u krijgen we de topwedstrijden van de T3 series. Zowel de dames als de heren (divisie twee) nemen de start. De Meetjeslandse atleten zullen goed vertegenwoordigd zijn in alle startreeksen. Als kers op de taart hebben we om 16u30 het topevenement (T3 series, divisie 1). De topatleten van België nemen het op, tegen elkaar per ploeg, maar ook individueel. Spektakel verzekerd als je weet dat na de wedstrijd over 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen het verschil heel miniem is en dat het drummen wordt aan de finish voor elk plaatsje.

Je ziet, een heerlijk programma verspreidt over de ganse dag. Vanop het evenementenplein kan je de vele wedstrijden bekijken en supporteren voor je favoriet, je lokale held, je vriendin, je echtgenoot,… Bij een natje en een droogje beleef je topwedstrijden van op de eerste rij. Er is eveneens gezorgd voor animatie voor jong en oud.

Nu reeds wil ik de vele vrijwilligers bedanken die dit evenement mogelijk maken. Ook de vele sponsors die ons bijstaan met zowel financiële als logistieke steun. Dank aan de gemeente Sint-Laureins voor hun bijdrage. Dank aan het provinciaal Centrum De Boerekreek voor het gebruik van hun prachtige domein.

En jullie supporters, dank je wel, om aanwezig te zijn op ons jaarlijks hoogtepunt binnen onze multisport. Zoals jullie zien een heel gevuld en ambitieus programma, voor iedereen wat wils! Het volledige programma en meer info kan je alvast terugvinden op de eventpagina.

Met sportieve groeten,

Gino De Witte
Voorzitter SMO-SCOTT triatlonteam