Het SMO-SCOTT Triatlon Team mocht zondag 19 januari bijna 300 atleten aan de start voor de 9e editie van de Run & Bike bij machinebouwer SMO in Eeklo verwelkomen. De jeugdatleten tussen 6 en 11 jaar beten de spits af, waar meer dan 70 atleetjes konden proeven van een andere multisportdiscipline "just for fun".

Bij de jeugd werd geen einduitslag opgemaakt, maar stond de beleving centraal. Voor de meeste deelnemers was dit de eerste kennismaking met de triatlon- en duatlonsport in het Meetjesland. Voor de jeugd diende een vast traject onder begeleiding afgewerkt te worden, nadien kon vrij worden gewisseld van lopen naar fietsen bij de duo's.
De hoofdwedstrijd over 10 km kende enkele mooie duels. De broers Omey gingen er reeds van bij de start snoeihard vandoor en niemand kon hen dan ook bedreigen voor de eindoverwinning. De atletiekbroers Hans en Henk Omey uit West-Vlaanderen mochten zich voor het tweede jaar op rij kronen tot winnaars in Eeklo. De broers wonnen met 1'30" voorsprong op Arthon Valcke en Merten Breyne (NLT) en het duo van Triatlon Team Brugge met Lennert Vandendriessche en Aaron Stockx.
 
Bij de gemengde teams was de spanning groter en werd tot de laatste meters gestreden voor de overwinning. Het waren de young Belgian Hammers die met 5 beloftevolle teams waren afgezakt naar het Meetjesland en het jonge geweld streed mee voorin. Het waren Rune Van Steenkiste (NLT) en Raf De Dobbelaere (SMO-SCOTT) die uiteindelijk de eindsprint wonnen voor Hasse Fleerackers (Team 185) en Balte Thys (SP&O). Het thuisduo met Bieke Verscheure en Tim Van Hamme pakte de derde plaats.
 
Bij de dames was er eindwinst voor de Meetjeslanders Valerie Vincent en Melanie Matthys (SMO-SCOTT). Beide dames bewezen dat ze de voorbije maanden goed hebben getraind en konden het jonge geweld Lise Deleersnyder en Emma Cottenie (NLT) en Camille Roman en Deborah Druon (SMO-SCOTT) afhouden. Noteer alvast zondag 24 januari 2021 in jullie agenda voor de 10e Feesteditie bij SMO Machinebouw!