Het voorbije weekend was het mooie kreken- en polderlandschap van Sint-Laureins het decor voor de Boerekreektriatlon. Dit jaar was Sint-Laureins voor het eerst gastgemeente voor het Belgisch kampioenschap sprinttriatlon. Dit zorgde uiteraard voor een sterk deelnemersveld. Het wedstrijdprogramma dat in St-Laureins werd aangeboden was divers; er was voor elk wat wils en dus ook voor de meer dan 130 kinderen en jeugd die er aan de start kwamen van hun deelnameproef. Wie het rustig aan wou doen, kon deelnemen aan de recreatieve sprintwedstrijd, individueel of in teamverband. Deze sprintwedstrijd kende heel wat deelnemers waaronder een 10-tal start2triatlonners die het traject binnen de club volgende gedurende 13 weken gerichte trainingsopbouw.

bkt19ironkids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Boerekreek was ook het decor voor het Belgisch kampioenschap sprinttriatlon met verrassende titels, zowel bij de dames als bij de heren. Met een kopgroep van 7 dames na de laatste fietswissel was uiteindelijk Laura Swannet (ATRIAC) de beste loopster en haalde zo de titel binnen voor Kiara Lenaertz (SMO) en Jolien Vermeylen (ATRIAC). Bij de heren was de loopfinale nog spannender maar uiteindelijk won Jonathan Wayaffe (SP&O), voor Simon De Cuyper (SMO) en Tim Van Hemel (KTT). Een meer uitgebreid verslag kan je nalezen op 3athlon.be.
Dankzij het mooie weer en bijna 500 deelnemers was deze editie opnieuw geslaagd.

Nog een welgemeende dank aan onze sponsors: SMO Machinebouw, Sport Vlaanderen, Specialized, Hubo, De Roste Muis, Decca, Fietsen Cycloon, Squeezy sportvoeding, De Cronos Group, V-Formation, Frituur 't Stee, Catering Food Monkey, Zoete 7, NV Van De Moere, AVS Regionale televisie, Christiaens metaalhandel, Tegels Declercq, Salubris, Friesland Campina, Redbull, Lotus Bakeries, Pepsico, Fluvius, garage Wulfaert Eeklo, Elektrode Elektriciteitswerken Detemmerman, Algemene Bouwwerken Tom Lampaert, Keukens Lucoform, Brouwerij Van Steenberghe.

Zonder de medewerkering van de politiezone Meetjesland, Brandweer zone Meetjesland, Medical Services 4 Events, gemeentebestuur St-Laureins en de provincie Oost-Vlaandere was dit evenement niet mogelijk geweest. Bedankt voor de medewerking van onze talrijke vrijwilligers en Sentse sportverenigingen.

Meer info, beeld en videomateriaal op onze Facebook-pagina.

Save the date: zondag 31 mei 2020 Boerekreektriatlon volgende editie!
bkt19sfeer

bkt19jeugdc

bkt19podium

bkt19bike