Afdrukken
Hits: 1392

Jeroen De BackerEen nieuw seizoen betekent nieuwe leden! De volgende weken kunnen jullie hen hier al een klein beetje leren kennen. Deze week stellen we Jeroen De Backer voor aan jullie. De komende weken komen er ongetwijfeld nog enkele leuke weetjes aan en wie weet nog enkele verrassingen. Nieuwe leden die hun vragenlijst nog niet doorstuurden mogen dit nog steeds doen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wie ben je en wat is je sportachtergrond?
Ik ben Jeroen De Backer, 47 jaar, getrouwd met Barbara Du Charme en papa van Sophia (16), Alana (13), Nathalia (11) en Matteo (8). Ik ben jurist van opleiding en HR Director België bij Renewi.
Ik heb atletiek gedaan van mijn 8ste tot mijn 15de en ben dan overgestapt naar het wielrennen dat ik tot mijn 24ste competitief heb beoefend, waarvan de laatste twee jaar semiprofessioneel. Tevens nam ik af en toe deel aan duatlons waarvan ik er diverse heb gewonnen.
Tot 2007 ben ik regelmatig blijven sporten maar daarna is het sporten op een heel laag pitje gekomen met de nodige extra kilo’s tot gevolg. Toen ik 100kg op de weegschaal zag staan heb ik terug de fiets genomen en ben ik aan een spartaans regime begonnen (ritten van 90km vooraleer naar het werk te trekken).
Drie
jaar geleden heb ik dan terug meegedaan aan een semi-competitie (de Marmotte in de Pyreneeën) waarin ik overall als 32 ste eindigde en is het competitiebeestje er terug ingeslopen.

Hoe lang zit je al in de triatlonsport en hoe ben je er mee begonnen?
De afgelopen zomer in de VS gingen we dagelijks zwemmen en begon ik interesse te krijgen om een nieuwe uitdaging te zoeken in het triatlon waarin de eerste stappen dus nog moeten gezet worden.

Hoe ziet je wekelijks trainingsschema er een beetje uit?
Ik tracht 4 tot 5 keer per week te sporten afhankelijk van de beschikbare tijd variërend van 30 minuten per dag tot 6 uur per dag in de grote vakantie. Momenteel tracht ik voornamelijk de zwemtechniek onder de knie te krijgen en ga ik zo’n drie tot vier keer per week zwemmen. Ook al betekent dit dat ik soms op de terugweg van het werk naar huis stop aan een zwembad om er enkele baantjes te trekken.

Is dit te combineren met je werk en studies?
Door te sporten werk en slaap ik beter en efficiënter waardoor de geïnvesteerde tijd zo terugverdiend is. Tevens kijk ik ook geen tv wat er voor zorgt dat er geen kostbare tijd verloren gaat.

In welk onderdeel wil je nog veel progressie maken?
Het zwemmen! Ik bevind me momenteel in de bewust onbekwame fase.

Wat zijn je ambities op lange termijn?
Voor mijn 50ste wil ik een halve triatlon tot een goed einde brengen en hoop nog lang blessurevrij te blijven.

Ter afsluiting, nog enkele korte keuze vraagjes, Jij kiest het trefwoord dat jouw voorkeur heeft.

Sprint of liever iets langer?
Hoe langer afzien hoe beter.

Water of wijn?
Als ik ooit moet stoppen met triatlon wil ik een opleiding tot sommelier volgen. Een Barolo, Syrah, of een Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc zijn mijn favorieten.

Een boek of film?
Ik ben weg van non-fictie boeken over reizen, cultuur, geschiedenis en kunst.

Tropisch warm of Flandrien weer?
Hoe warmer hoe beter.

Vloeibare of vaste sportvoeding?
Geef mij maar bananen. Gels (alleen al omwille van de plastic verpakking) zijn niet aan mij besteed.

Non drafting of drafting?
Geef mij maar non drafting dan zal ik mijn 15 minuten verlies in het water een beetje kunnen terugnemen ?

Wetsuit of non wetsuit swim?
Ik kijk enorm uit naar mijn eerste wetsuit zwemervaring.

Ploeg of individueel?
Ploeg, vandaar dat ik ook zo uitkijk naar de SMO-SPECIALIZED groepstrainingen die helaas niet altijd in mijn werkschema passen.