Team Triathlon Series rgbOp 20 mei gaat in St-Laureins de 2e manche van de T3 Series 2018 van start. De T3 Teamcompetitie blijft vernieuwen want dit keer wordt Super Sunday – alle niveaus komen in actie aan de Boerekreek. Het Belgische topcircuit gaat om 15u van start met een spectaculair format: de Super Sprint. Er zijn tevens ironkids, jeugd C – B, just for fun en een non drafting sprinttriatlon (indiviudeel of in trio). Het deelnemersaantal werd afgesloten op ruim 500 deelnemers, een nieuw record. De inschrijvingen zijn afgesloten, de deelnemers gekend. Wie worden de winnaars aan de Boerekreek en volgen Alexis Krug en Joke Coysman op? Wie pakt de extra premie voor "Battle of the sexes"? De wedstrijdorganisatie is er volledig klaar voor.

St-Laureins heeft op 20 mei de Belgische primeur voor de T3 Super Sprint. Dit internationaal geïnspireerd format bestaat uit een extra kort wedstrijdformat. “Het idee hierachter is om de wedstrijd nog actiever , korter en sneller te maken. De toppers herstellen van deze formule ook vrij snel, zodat hun internationaal programma niet in het gedrang komt. We zijn dan ook fier dat we aan de Boerekreek dan ook maar liefst 10 (ex-) nationale kampioenen en enkele Olympiërs mogen verwelkomen.”, vertelt Frank Oosterlinck, voorzitter van SMO-Specialized.

De Super Sprint in St-Laureins bestaat uit één superkorte wedstrijden (400 meter zwemmen, 14 kilometer fietsen en 3 kilometer lopen).
Alle deelnemers aan de T3 Super Sprint – alleen voor teams in T3 Series – racen individueel, waarbij stayeren is toegestaan. De teamuitslag wordt, net als bij andere individuele races, opgemaakt door de beste resultaten van de deelnemers per team op te tellen (3 beste dames – 4 beste heren per ploeg).

LTTD bij de mannen en Atriac bij de dames zijn de te kloppen teams. Beide ploegen konden de openingsmanche winnen en staan momenteel aan de leiding in het algemeen klassement. Als extraatje wordt door de organisatie een extra bonus uitgereikt voor de Battle of the sexes. De dames krijgen 4’ voorsprong op de aanstormende herenteams. Het startschot wordt gegeven om 15u. Rond half vier zullen de eerste atleten de finishzone binnen stormen. In totaal worden hier 100 atleten verwacht binnen de 5’ onder de aankomstboog.
Spektakel ten top! Kom dat zien, kom dat zien!