Kristof Lamote

Een nieuw seizoen betekent nieuwe leden! De volgende weken kunnen jullie hen hier al een klein beetje leren kennen. De volgende is Kristof Lamote. De komende weken komen er ongetwijfeld nog enkele leuke weetjes aan en wie weet nog enkele verrassingen. Nieuwe leden die hun vragenlijst nog niet doorstuurden mogen dit nog steeds doen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wie ben je en wat is je sportachtergrond?
Ik ben Kristof, 35 jaar en woon in Adegem. Tijdens mijn jeugd heb ik allerlei sporten beoefend zoals paardrijden, tennis, volleybal en wielrennen. Tijdens mijn studies heb ik het wielrennen moeten opgeven en begon ik wat te lopen (recreatief). Het fietsen ben ik wel elke zondag, samen met enkele schaatsers, blijven doen en zo ben ik bij een schaatsclub terechtgekomen die me overtuigden om te beginnen schaatsen. Hierdoor begon ik met Shorttrack. Een zeer leuke, explosieve, intensieve sport.

Hoe lang zit je al in de triatlonsport en hoe ben je er mee begonnen?
Door een weddenschap met mijn ouders, heb ik me vorig jaar ingeschreven voor de ¼ triatlon in Beernem. Die ervaring vond ik zo leuk dat ik ben blijven trainen en op zoek ben gegaan naar een triatlonclub.

Hoe ziet je wekelijks trainingsschema er een beetje uit?
Gezien mijn meeste progressie in het lopen en zwemmen ligt, steek ik hier nu redelijk wat tijd in. Ik probeer 2 à 3 keer per week te zwemmen en 2 à 3 keer te lopen, allemaal op mijn eigen tempo natuurlijk. Op zondag probeer ik de fietstrainingen van SMO mee te nemen.

Is dit te combineren met je werk en studies?
Gezien ik momenteel 4 dagen per week in NL werk en woon, lukt het me redelijk om ’s avonds te trainen. Op donderdagavond keer ik meestal terug en neem ik dan de looptrainingen van de club mee. Het weekend probeer ik wel zoveel mogelijk vrij te houden voor het voetbal van mijn 2 jongens (10 en 8), en natuurlijk ook voor mijn vrouw!

In welk onderdeel wil je nog veel progressie maken?
De meeste progressie zit bij mij nog in het zwemmen en lopen. Ik ben pas deze winter begonnen met het leren van Crawl. En daar is nog steeds wat werk aan!

Wat zijn je ambities op lange termijn?
Dit jaar wil ik deelnemen in enkele ¼ triatlons. In de toekomst hoop ik eens een halve en in de iets verdere toekomst misschien wel eens een hele triatlon te doen.

Ter afsluiting, nog enkele korte keuze vraagjes, Jij kiest het trefwoord dat jouw voorkeur heeft.

Sprint of liever iets langer?
Op dit moment liever sprint

Water of wijn?
Water

Een boek of film?
Eerst het boek, dan de film

Tropisch warm of Flandrien weer?
Flandrien weer

Vloeibare of vaste sportvoeding?
Vloeibare sportvoeding

Non drafting of drafting?
Drafting

Wetsuit of non wetsuit swim?
Wetsuit

Ploeg of individueel?
Ploeg