Wouter Detemmerman

Een nieuw seizoen betekent nieuwe leden! De volgende weken kunnen jullie hen hier al een klein beetje leren kennen. De volgende is Wouter Detemmerman die vorig jaar deelnam aan onze start2triatlon. De komende weken komen er ongetwijfeld nog enkele leuke weetjes aan en wie weet nog enkele verrassingen. Nieuwe leden die hun vragenlijst nog niet doorstuurden mogen dit nog steeds doen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wie ben je en wat is je sportachtergrond?
Ik ben Wouter Detemmerman, uit Bassevelde. Ik werk bij Elia en als zelfstandig elektriciën in bijberoep. Al sinds mijn jeugd doe ik eigenlijk een beetje van alles voor wat sporten betreft: basket, volleybal, judo, zeilen, .... Ik heb van veel sporten geproefd maar de meeste sporten heb ik niet meer dan 1 of 2 jaar beoefend. Voor mijn 30ste verjaardag heb ik een MTB waarmee ik sindsdien toch al enige kilometers mee afgelegd heb en sinds 2 jaar ben ik ook lid van de tafeltennisclub in Assenede.

Hoe lang zit je al in de triatlonsport en hoe ben je er mee begonnen?
Enkele jaren geleden had mijn broer me op het laatste nippertje ingeschreven voor de paljas-triathlon (sprint) in Knokke. Dat was meteen mijn eerste kennismaking. Dat zelfde jaar nam ik ook deel aan de duathlon in Lembeke. Ook het jaar nadien stonden die 2 wedstrijden op het programma, deze keer al met iets meer voorbereiding. Vorig jaar stelde Claude dan voor om in te schrijven voor start2tri bij SMO. Hij zei me dat het toch maar enkel zwemmen was op maandagavond... Ondertussen weet ik wel beter.

Hoe ziet je wekelijks trainingsschema er een beetje uit?
Op maandagavond ga ik naar de zwemtraining en op woensdagmorgen en zaterdagochtend ook voor zover de agenda het toelaat. Woensdagavond is mijn vaste loopavond en tijdens het weekend ga ik graag mee fietsen met de groepstraining. Donderdag of vrijdagavond zet ik in de wintermaanden de fiets wel al eens op de rollen.

Is dit te combineren met je werk en studies?
Het is soms wel een beetje schipperen, en tijdens drukke (werk)weken is het trainingsvolume al eens iets minder. Lopen en fietsen op de rollen doe ik vaak 's avonds als de kindjes al slapen. Wedstrijden en trainingen tijdens het weekend zijn ook altijd in functie van de famillieagenda. Ook het bijberoep vraagt soms wel wat opofferingen. Het is zoals bij iedereen wellicht een kwestie van goede afspraken maken en af en toe een beetje water bij de wijn. Een week zonder sport is een week niet geleefd, maar de ene week doe ik 10u sport en de andere soms amper 1 à 2 uur.

In welk onderdeel wil je nog veel progressie maken?
Het zwemmen is nu nog met voorsprong mijn zwakste onderdeel. Het kost me nog veel energie om het zwemonderdeel af te werken al heb ik dankzij de goede zwemtrainers van SMO al veel vordering gemaakt. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat ik hier nog wel wat progressiemarge heb.

Wat zijn je ambities op lange termijn?
Afgelopen editie van de bike&Run van SMO stond ik voor de allereerste keer op het podium samen met Claude (op de korte afstand), dat zou ik graag nog wel eens herhalen. Verder zou ik graag eens een halve triathlon volbrengen en wie weet misschien ooit wel eens een volledige? De eerste halve staat inmiddels op de agenda, op 26/8 in Deinze...

Ter afsluiting, nog enkele korte keuze vraagjes, Jij kiest het trefwoord dat jouw voorkeur heeft.

Sprint of liever iets langer?
Iets langer, al heeft elke afstand wel zijn pluspunten en wissel ik graag af.

Water of wijn?
Water. Sinds ik lid ben bij SMO drink ik amper nog alcohol.

Een boek of film?
Film. Eigenlijk heb ik voor de beide niet echt tijd.

Tropisch warm of Flandrien weer?
Tropisch warm. Het mag goed warm zijn, maar een fikse regenbui nu en dan vind ik eigenlijk ook niet erg.

Vloeibare of vaste sportvoeding?
Vaste voeding. Al is vloeibaar soms wel iets handiger, maar de smaak trekt meestal op niks.

Non drafting of drafting?
Drafting, omdat het dan voor iedereen gelijk is, maar als je de garantie hebt dat iedereen de regels volgt dan toch liever non drafting.

Wetsuit of non wetsuit swim?
Wetsuit, omdat ik niet zo goed kan zwemmen en een wetsuit toch wel wat extra drijfvermogen geeft.

Ploeg of individueel?
Individueel. Ik heb nog nooit in ploeg deelgenomen, maar wil het wel eens proberen.