Robin Withouck

Een nieuw seizoen betekent nieuwe leden! De volgende weken kunnen jullie hen hier al een klein beetje leren kennen. De volgende is Robin Withouck die op het einde van het vorig seizoen reeds gestart is in de start2crawl in Eeklo. De komende weken komen er ongetwijfeld nog enkele leuke weetjes aan en wie weet nog enkele verrassingen. Nieuwe leden die hun vragenlijst nog niet doorstuurden mogen dit nog steeds doen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wie ben je en wat is je sportachtergrond?
Ik ben Robin, 32 jaar en woon in Lotenhulle. Vroeger deed ik niet veel aan sport, maar een viertal jaar geleden ben ik dan toch gestart met lopen en fietsen. Samen met een vriend hebben we in 2014 voor de eerste keer deelgenomen aan de Grand Raid te Nisramont. Ondertussen zijn we toch redelijk fanatiek aan het meestrijden in soortgelijke wedstrijden.

Hoe lang zit je al in de triatlonsport en hoe ben je er mee begonnen?
Door mijn deelname aan verschillende raids (kajak, trailrun en mtb) in de Ardennen en het starten met zwemlessen, was de stap naar de eerste triatlon redelijk klein. In 2016 en 2017 nam ik deel aan mijn eerste kwart triatlons.

Hoe ziet je wekelijks trainingsschema er een beetje uit?
Ik probeer 3 keer in de week te lopen, waaronder de donderdag bij de club. Op 2 loopdagen doe ik voor het werk een zwemtraining. Voorlopig fiets ik 1 avond op de rollen en in het weekend een lange mtb tocht of duurtraining met de koersfiets. Bij beter weer komt er woon-werk verkeer met de fiets bij, vallen de rollen weg, en komt er de woensdagavond een extra training met de fiets bij.

Is dit te combineren met je werk en studies?
Met een dochter van 2 jaar is het iets moeilijker dan voorheen, maar met een goede planning lukt veel! Ik heb ook een goede partner hiervoor!

In welk onderdeel wil je nog veel progressie maken?
Mijn zwemmen is momenteel echt niet zo goed, maar ik heb deze winter succesvol lessen gevolgd, dus dit komt met de juiste training wel goed.

Wat zijn je ambities op lange termijn?
Dit jaar een top 3 in het eindklassement van de Raid Trophy (www.raidtrophy.be), liefst de eerste plaats :-). Verder wil ik dit jaar succesvol een halve triatlon afwerken en op alle vlakken progressie maken.

Ter afsluiting, nog enkele korte keuze vraagjes, Jij kiest het trefwoord dat jouw voorkeur heeft.

Sprint of liever iets langer?
Liever iets langer

Water of wijn?
Mmm, toch een beetje wijn :-)

Een boek of film?
Boek

Tropisch warm of Flandrien weer?
Tropisch warm

Vloeibare of vaste sportvoeding?
Vloeibare

Non drafting of drafting?
Non drafting!

Wetsuit of non wetsuit swim?
Voorlopig liefst met de wetsuit

Ploeg of individueel?
Ploeg