Beste leden,

Het triatlonseizoen 2018 komt steeds dichterbij en de meesten maken reeds nieuwe plannen voor het komende jaar. De herfst- en winter trainingskalender staat nu ook volledig online. De laatste correcte info (en eventuele last-minute wijzigingen door b.v. weersomstandigheden) is altijd via de kalender op de website te raadplegen.
 
In deze nieuwsbrief heel wat info omtrent:

-    Kledij 2018
-    Lactaattesten
-    Teamweekend Les Ondes
-    Clinic “Trainen op vermogen”
-    Run & Bike 2018
-    Buitenlandse stage
-    Belangrijke data om te noteren
 
Kledij 2018

Zoals elk jaar organiseren we pasdagen voor kledij voor het volgende seizoen. Het ontwerp voor 2018 blijft ongewijzigd, dus identiek zoals vorig jaar. We hebben volgende twee pasdagen voorzien in november:
- maandag 20 november 2017 tussen 18u en 20u in het zwembad te Eeklo (sporthome)
- zaterdag 25 november 2017 tussen 9u en 12u in de kantine van AC Meetjesland Maldegem in de Bloemestraat 36D te Maldegem
Op vraag van sommige atleten zouden we uitzonderlijk eind mei een tweede bestelmogelijkheid willen inlassen voor de mensen die graag nog iets van kledij willen bijbestellen.
We raden iedereen aan om de kledij zeker op voorhand te passen op de opgegeven pasdagen om de juiste maat te bepalen. In bijlage vinden jullie de verschillende artikels met bijhorende prijslijst. Deze bevat eveneens ook wat meer informatie over de kledij van DECCA met wat extra fotomateriaal.
Graag jullie bestellingen VÓÓR 1 december 2017 doorsturen ter attentie van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of uw schriftelijke bestelling persoonlijk afgeven aan Katja Vanhulle tijdens één van de pasdagen.
Zoals elk jaar hebben we nog wat stockkledij van vorig seizoen aan speciale prijzen. Afhankelijk van het artikel heb je hier nog een extra korting op. Een overzicht van de kledij die we nog op stock hebben kan je via volgende link altijd raadplegen: http://bit.ly/2yurC6q
Niet enkel de stockkledij van vorig jaar is een voordeel. Alsook de overeenkomst met onze trouwe kledijpartner DECCA voor het komende seizoen biedt iedereen professionele sportkleding aan goedkopere prijzen.
Nieuwe leden (+18 jaar) in 2018 hebben recht op één (1) wedstrijdpakje (keuze uit ééndelig zonder mouwen of tweedelig zonder mouwen) dat gratis ter beschikking wordt gesteld voor een periode van 3 jaar.
Voor de ironkids en jeugd A, B, C is er een andere regeling qua triatlonpakjes. Meer informatie hierover te verkrijgen bij jeugdcoördinator Steven Haeck.
 
Lactaattesten
De inspanningstesten zijn belangrijk om de juiste trainingsintensiteiten en volumes af te werken tijdens de winterperiode. Daarom bieden we aan onze atleten de mogelijkheid om specifieke lactaattesten af te leggen onder leiding van sportarts Dr. Janssens – PeakLevel.
Op zaterdag 25 november gaan de testen door op de atletiekpiste te Maldegem tussen 9u00 en 12u. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar om 9u en 11u (max. 5 personen per sessie/1 uur).
De clubprijs voor deze veldtest lopen bedraagt € 50. Gelieve uw voorkeur uur door te geven tav. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De zwemtesten worden telkens afgenomen door onze zwemtrainers in de periode december en maart. Deze data zullen op de kalender op de website aangekondigd worden.
Voorzie de dag voor zo’n test een relatieve rustdag of enkel beperken tot hersteltraining zodat je uitgerust bent voor de test.
 
Teamweekend Les Ondes
Zoals reeds aangegeven in één van voorgaande nieuwsbrieven en op de website zouden we met het team op het jaarlijkse teamweekend gaan op 1-2-3 december. Onze partner Cronos stelt het verblijf gratis ter beschikking in deze prachtige omgeving van La Roche en Houffalize (www.lesondes.be).
Er is plaats voor ca. 38 personen. Huis is uitgerust met alle comfort die we nodig hebben: keuken, zithoek, sauna, hot tub, etc.
De kostprijs bedraagt 70 EUR. Hierin is inbegrepen:
- 2 x ontbijt op zaterdag/zondag
- 2 x lunch op zaterdag/zondag
- 1 x avondeten op zaterdag (3 gangenmenu)
- huur zwembad
- bedlinnen en handdoeken
- eindschoonmaak
- gratis gebruik van sauna en hottube
 
Traditioneel ziet zo’n weekend er als volgt uit:
Vrijdag is de vertrekdag richting de Ardennen. In de namiddag, rond een uur of twee, vertrekken we voor een verkennende fietstocht van een 2-tal uurtjes. Hierbij worden de beentjes eens getest of afgesteld voor de heuveltjes van de Ardennen. Daarna wordt er door ons gereserveerd voor de gegadigden in een gezellige brasserie op dicht bij het verblijf. Indien je meegaat dien je dus te laten weten of er ook avondmaal voor jou voorzien dient te worden. Keuze uit Steak (17), Vol-au-vent (12) of Stoverij (12). Dit avondmaal is niet voorzien in de weekendprijs.
 
Op zaterdag vertrekken we na het ontbijt met de mountainbike voor een fietstocht. Meestal wordt er hier opgesplitst in 2 of 3 niveaugroepen, afhankelijk van de conditie en doelstellingen. Na de fietstocht zal er een middagmaal voorzien worden waarna iedereen vrij is om te doen wat hij/zij wil (gezelschapsspelen, dutje, looptraining, sauna, etc). Voor het avondeten staat nog een zwemtraining op het programma.
Op zondag na een stevig ontbijt is er de keuze tussen een fietstocht met korte overgangsloop of een langere looptraining. Na het middagmaal zullen de meesten waarschijnlijk huiswaarts keren om de nieuwe werk- en/of sportweek voor te bereiden.
Indien je dus wil meegaan, gelieve dit zo spoedig mogelijk te laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., liefst voor 25 november. Laat ook weten of je op vrijdagavond wil blijven eten, zodat we dit kunnen reserveren.
 
Clinic “Trainen op vermogen”
Vermogensmeters zijn in het profpeloton en lange afstandswedstrijden helemaal ingeburgerd. Sportverslaggevers hebben het ook steeds vaker over de wattages die renners trappen. Hoe zit het eigenlijk in het toeristencircuit en binnen de triatlonsport? Zijn deze toestellen inmiddels betaalbaar? En kunnen recreanten en competitierenners zelf aan de slag met de uitgebreide set trainingsdata die dergelijke toestellen opleveren.
Een voltijds werkende triatleet moet zoveel mogelijk uit zijn training halen. Dat kan handig met een vermogensmeter.
De experts van PeakLevel DuursportCentrum verzorgen deze sessie. Gratis voor SMO-leden, niet-leden betalen € 15. Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Run & Bike 2018
Op zondag 21 januari organiseert onze club opnieuw een Run & Bike in Eeklo. De start en aankomst vinden plaats ter hoogte van onze hoofdsponsor SMO bvba (Nieuwendorpe 14 - 9000 Eeklo) !
Een Run & Bike is een wedstrijd waar men per twee (duo) zo snel mogelijk een parcours aflegt. Een duo beschikt maar over 1 fiets (mountainbike). Er mag zoveel gewisseld worden tussen lopen en fietsen als men wil. De maximale afstand tussen loper en fietser bedraagt 10 meter. Het parcours bestaat uit een lus (80% onverhard) van 5 km.

Er zijn 3 reeksen voorzien:
- Kids Run & Bike 2 km (voor kinderen tussen 6 en 12 jaar - 2 kleine ronden)
- Small Edition 5 km (vanaf 12 jaar - 1 ronde)
- XL Edition 15 km (vanaf 12 jaar - 3 ronden)

Een ideaal evenement als intensieve wintertraining of om samen van de natuur te genieten met je vrienden, partner of (klein)kinderen.
Onze inschrijvingen zijn reeds enkele weken open. We hopen aan de start te staan met een mooie groep atleten. Meer informatie via onze website www.smo-specialized.be. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!
We zijn ook volop op zoek naar vrijwilligers voor aan de inschrijving, tijdsregistratie, klaarmaken parcours, finishzone, voor- en achterfietser. We hebben een 20-tal vrijwilligers (ouders, partners, familie…) nodig om alles veilig en vlot te laten verlopen. De start van de wedstrijd wordt gegeven om 10u30 voor de eerste reeks. Indien je interesse hebt om te helpen mag je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dit laten weten.

Buitenlandse stage
Leg een goeie basis op het Canarische eiland voor het komende triatlonseizoen. We gaan wat extra fietskilometers afwerken in optimale omstandigheden. Ook zwemmen, stabiliteit, lopen en kracht staan op het programma. Mogelijkheid van 7 tot 10 dagen. Graag jullie interesse voor de buitenlandse voorjaarsstage van 7 april tem. 14 of 17 april (2e week paasvakantie) kenbaar maken voor 15/11, zodat we tijdig de plaatsen kunnen vastleggen en de tickets kunnen reserveren. We verblijven in een familie-sporthotel op Lanzarote met goeie sportfaciliteiten. De richtprijs ligt rond € 35 pp. in halfpension per dag (eerste kind -12 jaar gratis, 2e kind aan halve prijs, -3 jaar gratis).
Er zijn goedkope vluchten mogelijk uit Eindhoven, Maastricht, Amsterdam en Weeze. Momenteel zijn reeds een 25-tal leden aangemeld.  Verdere info kan je hier bekomen bij de bestuursleden.

Hieronder nog enkele belangrijke data opgesomd voor komende maanden te noteren in jullie agenda’s:
- 18/11/2017 Seizoensafsluiter Roste Muis
- 1-3/12/2017 Teamweekend La Roche
- 8/12/2017 Clinic “Trainen op vermogen”
- 7/01/2018 Nieuwjaarsduik
- 21/01/2018 Run & Bike Eeklo
- 24-25/02/2018 Teampresentatie en teamdag
- 1-3/03/2018 Clubweekend Les Ondes La Roche
- 7-17/04/18 Clubstage Lanzarote
- 20/05/18 Boerekreektriatlon 2018

Wie het lidmaatschap voor 2018 nog niet in orde heeft gemaakt gelieve dit voor het einde van het jaar te doen zodat je verzekerd blijft tijdens wedstrijden en trainingen. Ook blijf je dan hierdoor opgenomen in de mailings van de club. Alle info op onze website voor je lidmaatschap te verlengen. Bij vragen over het lidmaatschap kan je het bestuur aanspreken of ons contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hopelijk mogen we jullie talrijk verwachten op één van onze volgende trainingen en evenementen.

Sportieve groeten,

Het bestuur
SMO-Specialized Triatlon Team
www.smo-specialized.be