WK Rotterdam jeugd1 (Large)

Voor 5 Meetjeslandse triatleten van het SMO-Specialized triatlon team is het aftellen naar zondag. Dan staan ze aan de start van het Wereldkampioenschap voor leeftijdscategorieën in Rotterdam. In het voorjaar van 2016 slaagden ze erin zich te plaatsen voor dit WK op een selectiewedstrijd in Charleroi. Sindsdien deden ze er alles aan om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd van zondag. Op zaterdag treden ook Jarno Cuypers (junioren) en Jorik van Egdom (U23) aan op het EK. We wensen onze atleten alvast heel veel succes en een mooie ervaring bij de Noorderburen.

Josse Dhont (Maldegem), Robbe De Dobbelaere, Arno Van Haverbeke, Emiel Van Haverbeke (Adegem) en Eskill De Witte (Sint-Laureins) zijn de vijf namen die nationale uitrusting aan de start staan voor het WK Age-Group. Jeugdtrainer Patrick Blomme zorgt via persoonlijke trainingsschema’s voor deze atleten waardoor ze in de best-mogelijke conditie aan de start verschijnen. Via de ondersteuning van het team werd de conditie en lichaamsbouw van elke atleet individueel grondig gescreend. Via deze testen krijgen de atleten een heel specifieke begeleiding, en dat is nodig om blessures te voorkomen.

 

WK Rotterdam17 jeugd (Large)Voor Arno, Emiel en Eskill is een wedstrijd in een nationaal pakje niet nieuw. Zij startten eerder dit jaar al op het Europees Kampioenschap Age Group. Voor Arno, die het EK en WK meedoet over de Olympische afstand (1,5km zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen), was dat in het Oostenrijkse Kitzbühel. Hij werd 17e in de categorie 20 tot 24 jaar. Eskill en Emiel werkten hun EK af in Dusseldorf. Zij nemen deel op de sprintafstand (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen). Ze werden respectievelijk 7e en 8e in de categorie 16 tot 19 jaar.

Ook Josse en Robbe behaalden eerder dit jaar al successen. Robbe werd voor de tweede keer Belgisch kampioen, bij de jeugd A deze keer. Bij de junioren werd Josse 9e op dat Belgisch Kampioenschap en eindigde tweede in het nationale jeugdcircuit. Voor elk van hen is dit WK een van de laatste wedstrijden van het seizoen. Daarna kunnen ze enkele weken genieten van een welverdiende rust, alvorens ze zich opnieuw beginnen voor te bereiden op het seizoen van 2018. 

Het SMO-Specialized Triatlon Team is dan ook zeer fier om deze youngsters te begeleiden in hun droom.
We kijken uit naar de prestaties van de SMO-Specialized atleten.