Breathing Under Water - Decathlon Blog

Na het succes van de starters cursussen wil het SMO-Specialized Triatlon Team deze reeksen verder zetten voor sportievelingen met enige drempelvrees. Deze cursus richt zich tot volwassenen (16+) die graag en vrij regelmatig zwemmen maar nu de eerste stap willen zetten naar een elementaire beheersing van de meest economische zwemslag: de crawl.

Deze cursus start op maandag 16 oktober 2017 en elke week is er één sessie. Zwemmen is er altijd van 19u45-20u45 in het zwembad van Eeklo.

Als kandidaat voor de Start to Crawl dient u minimaal 100m ononderbroken te kunnen zwemmen (stijl naar keuze) en mag u geen watervrees hebben. We vragen aan de deelnemers om aansluitend op deze sessie nog individueel min. één bijkomend zwemmoment in te lassen.

Op onze Start to Crawl formule staat in principe geen maximumleeftijd. Crawl zwemmen vraagt echter behoorlijk wat lenigheid in de schouders en voeten.

Start to Crawl maakt u volledig vertrouwd met de elementaire ‘basis’ van het crawl zwemmen: evenwicht en stroomlijn in het water, gemakkelijk ademen, het rollen rond de lengteas en het combineren van de armbeweging, beenbeweging en ademhaling. De deelnemers krijgen extra oefenstof en een bijkomende training mee naar huis.

Kostprijs voor start2crawl cursus:
€ 50 (incl. toegang zwembad, verzekering, 10 kwalitatieve zwemsessies, gediplomeerde lesgever) Max. 12 deelnemers

Praktisch:
Om de kwaliteit van onze lessen te garanderen, werken we op dit niveau uitsluitend met kleine groepen (maximaal 6 zwemmers per zwembaan). Hiermee realiseren we ook een hoge mate van individuele feedback. Tijdig inschrijven is dus de boodschap.
Alle kandidaten beschikken over de nodige uitrusting of zijn bereid deze aan te schaffen na afloop van de eerste sessie. U heeft minimaal een zwembril (zonder neus) en zwemvliezen nodig. Alle sessies gaan door in het 25m-zwembad van Eeklo (Oostveldstraat). Aan de inkomhal meld u zich bij één van onze bestuursleden, bij voorkeur minimaal een kwartiertje voor de start van uw eerste sessie.

Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.