Tessa Van Assel

Een nieuw seizoen betekent nieuwe leden! Deze week kan je kennis maken met Tessa Van Assel die in 2016 zich inschreef bij het start2triatlon project van onze club. Ondertussen heeft triatlon geen geheimen meer voor haar en geniet ze volop van deze mooie sport. Hieronder de vragen en antwoorden. Veel leesplezier !

Wie ben je en wat is je sportachtergrond?
Ik ben Tessa, 28 jaar. Ik heb altijd gedanst, tot ik zeven jaar geleden startte met hardlopen via mijn vader die dit regelmatig deed. Na een reis door Australië kreeg ik de zwemmicrobe te pakken en terug thuis behaalde ik mijn redderbrevet.

Hoe lang zit je al in de triatlonsport en hoe ben je er mee begonnen?
Twee jaar geleden tijdens een kop koffie besloten een buurmeisje en ik om deel te nemen aan een sprint triatlon (Viersel). Dit smaakte naar meer en het jaar nadien nam ik deel aan de sprint triatlon in Herderen. Ik merkte dat ik kennis en richting miste, dus sloot ik me aan bij SMO voor hun Start2Tri-cursus. Dat bleek een groot succes, met de Boerekreektriatlon als hoogtepunt.

Hoe ziet je wekelijks trainingsschema er een beetje uit?
Eén loop- en zwemtraining met de club voor techniek/interval en een tweede duurtraining op mezelf. Tijdens het weekend ga ik fietsen met vriendinnen. Daarnaast doe ik yoga en pilates om mijn lenigheid en kracht bij te houden.

Is dit te combineren met je werk en studies?
Het vergt wel wat moeite om én genoeg te trainen, zodat je niet halfdood over de finish gaat én een sociaal leven te onderhouden. Ik werk overdag, mijn weekavonden zijn dus al goed gevuld.

In welk onderdeel wil je nog veel progressie maken?
Lopen doe ik het liefst, qua snelheid kan dat echter nog beter. Ik ben wel blij te merken dat ik stilletjes aan mijn zwemtechniek onder de knie krijg.

Wat zijn je ambities op lange termijn?
Mijn persoonlijke tijd verbeteren op de kwart afstand zou fijn zijn. Ondanks dat het een vrij individuele sport is heb ik via de club en de sport al mooie en blijvende vriendschappen kunnen maken.

Ter afsluiting, nog enkele korte keuze vraagjes, Jij kiest het trefwoord dat jouw voorkeur heeft.

Sprint of liever iets langer? 
Iets langer

Water of wijn?
Een pintje ha ha

Een boek of film?
Daar is helaas de tijd niet meer voor.

Tropisch warm of Flandrien weer?
Tropisch warm

Vloeibare of vaste sportvoeding? 
Vaste

Non drafting of drafting?
Non drafting

Wetsuit of non wetsuit swim?
Wetsuit !

Ploeg of individueel?
Individueel