2023 grenstriatlon afficheIn 2023 zal voor de eerste keer een sprint triatlon wedstrijd doorgaan in het centrum van St-Laureins. Het SMO-SCOTT Triatlon Team zal op pinksterzondag 28 mei een nieuwe triatlon in het Meetjesland organiseren voor jong en oud. Het Meetjeslandse Triatlon Team zet samen met de sportraad St-Laureins en het gemeentebestuur St-Laureins zijn schouders onder deze nieuwe organisatie van de Grens Triatlon 2023.

Er wordt gestart in het Leopoldskanaal waarna vervolgens het fiets- en het looponderdeel wordt afgewerkt rond de Belgisch-Nederlandse grens. Het krekengebied, is een schitterend en uitgestrekt natuurgebied om al zwemmend, fietsend en lopend te ontdekken. De historische omgeving van het Leopoldskanaal en de dubbele oversteek van de landgrens België-Nederland zorgt voor een bijzondere ervaring voor dit sportevenement.

Er zijn zowel ironkids wedstrijden (vanaf 6 jaar), wedstrijden binnen het Vlaamse jeugdcircuit en een topwedstrijd van de Team Triatlon Series. De hoofdwedstrijd is een recreatieve sprinttriatlon over 500m zwemmen, 24 km fietsen en 5 km lopen in het centrum van St-Laureins over 2 ronden.

Wie wordt de eerste Sentenaar en ontvang een gratis etentje voor 2 personen in de Roste Muis?

Wie droomt er niet om ooit eens in het Leopoldskanaal te kunnen zwemmen of te finishen aan het schitterende monument Het Godshuis? Gaan jullie mee, een beetje sporten over de grens bij onze Noorderburen? Via onze wedstrijdpagina vind je nog meer info die je kan nalezen. Via onderstaande knop kan je alvast de startlijsten raadplegen.

deelnemers

ekg signal md

Graag willen we kort even een aanpassing in de procedure medische screening toelichten.

De winter is traditioneel de periode waarin veel atleten met wedstrijdlicentie een medische screening laten uitvoeren bij hun (huis)arts voor het bekomen van een attest. In de huidige situatie moet er echter een afweging gemaakt worden tussen volgende zaken:

  1. Dit onderzoek vormt een belangrijk onderdeel van het preventief verantwoord sporten beleid.
  2. De druk op de (huis)artsen is momenteel gigantisch groot.
  3. De screenings zijn niet-dringende medische onderzoeken.

Omwille van deze redenen is door Triatlon Vlaanderen in samenspraak met de artsen uit de GES-commissie, beslist:

1. Atleten waarvan het attest afloopt op 31/12/2020 kunnen uitzonderlijk hun lidmaatschap hernieuwen zonder bijkomende screening. Zij dienen hiervoor op het persoonlijk atletenprofiel waar het attest kan worden opgeladen volgende tekst aan te vinken: “Ik verklaar de afgelopen 12 maanden geen medische klachten te hebben gehad en wil gebruik maken van de mogelijkheid om een licentie te bekomen zonder bijkomende medische screening. Ik zal uiterlijk 31/12/2021 een nieuwe screening laten uitvoeren.

OPGELET:
- Ga steeds langs uw (huis)arts in geval van medische klachten.
- Wie toch een screening wil laten uitvoeren kan dit uiteraard nog steeds doen.

- Dit alles heeft geen impact op uw verzekering.

VerbauwenbadBEGIN UPDATE

Aangezien alle verenigingen zoveel mogelijk tijd en ruimte willen om te zwemmen, én rekening houdende met de huidige coronamaatregels, hebben we van de sportdienst van Eeklo extra info gekregen ivm het gebruik van kleedkamers en zwembad. Juiste planning zie link onderaan dit bericht.

Extra aandachtspunten:

  • SMO gebruikt Ingang A (gelieve de schoenen uit te doen voor u het zwembad betreedt).
  • Probeer op het juiste uur bij je training aan te sluiten. Zorg voor geen onnodige wachttijden in de foyer.
  • Verlaat na de training onmiddellijk het zwembad.
  • Na het zwemmen kan je steeds de poortjes gebruiken met de persoonlijke clubkaart.
  • Houdt de sportbubbels strikt gescheiden.
  • Om de schoonmaakploeg voldoende tijd te geven om te poetsen, gelieve na het zwemmen zo vlug mogelijk de kleedkamers te verlaten!

EINDE UPDATE

Sinds 1 september 2020 is het zwembad van Eeklo terug open. Er zijn enkele belangrijke maatregelen die er gelden en deze zijn dan ook opgenomen in een draaiboek dat werd verspreid door de Eeklose sportdienst. We vragen aan onze leden om deze dan ook te volgen zodat we veilig en kunnen blijven sporten.

Roste muis

Een triatlonseizoen zonder old-school-triatlons is best bijzonder, evenzoveel telt dat ook voor onze vele vrijwilligers, supporters, en niet in het minst voor onze sponsors. ‘Bijzonder anders’ is ongewild in elk van onze dagelijkse agenda binnengeslopen, en vraagt dan ook een bijzondere andere aanpak.

In de loop van het voorjaar hebben we maximaal getracht invulling te geven aan de vele annuleringen die ons overvielen. Een leegte waarbij we in het bijzonder denken aan de jaarlijkse triatlon stage naar Lanzarote, het grote triatlonfeest Boerekreektriatlon, clubweekends, eetfestijn bij onze partner De Roste Muis, zwerfvuilactie ten goede van het milieu,… Onze verankerde sport-familiale-clubtrainingen werden opeens individueel uitgevoerd.
De invulling hebben we ‘bijzonder’ en ‘anders’ aangepakt en gekleurd, wat onder andere ludiek beeldmateriaal op onze sociale media heeft opgeleverd. Toegegeven, toch best fijne herinneringen hé!
Kleuren hebben we ook gedaan met de gepersonaliseerde mondmaskers, als dat niet anders bijzonder mooi is, en bovendien een praktisch hebbeding, jawel, het wordt nog een collectors item!

Hieronder brengen we graag ons Jeugd eetfestijn in functie van de jeugdkas in herinnering, met een bijzondere andere invulling.

Pinksterzondag, 31 mei 2020, moest een hoogdag worden voor de triatlonsport in het Meetjesland. Het SMO-SCOTT Triatlon Team zet samen met de sportraad Sint-Laureins en het gemeentebestuur Sint-Laureins reeds verschillende jaren zijn schouders onder de organisatie van de Boerekreek Triatlon. Als gevolg van de huidige, wereldwijde gezondheidscrisis zien de organisatoren geen andere optie dan de 34e editie van de Boerekreektriatlon te annuleren. Het Triatlon Team maakte het nieuws via een ludiek filmpje met de Meetjeslandse stand-up comedian Joost Van Hyfte bekend.

De organisatoren van Triatlon Team Meetjesland vzw (SMO-SCOTT) willen onder alle omstandigheden prioriteit geven aan de gezondheid van atleten, vrijwilligers, medewerkers en bezoekers.