Met een tachtigtal duo’s aan de start was de Run&Bike in Eeklo, een organisatie van triatlonteam SMO-SCOTT, alweer een succes, met maar liefst 50 duo’s die aan de langste afstand, de 15 km, deelnamen. In een Run&Bike strijden atleten altijd met zijn twee, waarbij er één loopt en de andere op de fiets meegaat. Ze mogen onderweg zo vaak wisselen van fietser en loper als ze zelf willen, kwestie van de krachten goed te verdelen.

Triatleten Raf De Dobbelaere en Joris Basslé van thuisploeg SMO-SCOTT hanteerden de beste tactiek, al was het verschil met Sven Vandenbroucke en Sybren Baelde (LTTD) bijzonder klein. Ze maakten het spannend tot in de laatste rechte lijn.

Spanning troef op de 15 km Run&Bike. Thuisatleten Raf De Dobbelaere en Joris Bassle haalden het in een close battle in 46’35. Slechts drie seconden later kwamen Sven Vandenbroucke en Sybren Baelde van het LTTD Oilservice team over de streep. Jonas Delrue en Gilles Dupon (Peaklevel) werden verrassend derde in 49’57.

Bij de gemengde duo’s was het één en al liefde op het podium. Triatlonkoppeltje Alexis Krug en Anne Arnouts haalden het in 52’02 met een negende plaats overall. De nieuwkomer bij SMO-SCOTT bewees direct al terug in goeie conditie te verkeren. Camille Roman en Victor Desender (ITC-EFC) werden tweede op 27 seconden en nog een koppeltje, Bart Borghs (SMO-SCOTT) en Lore Van De Perre, pakte de derde plaats in 53’43.

KTT-atletes Jorien Brion en Xenia Luxem waren de snelste bij de dames. Jorien en Xenia wonnen in 58’24 met ruime voorsprong op ploeggenotes Vera Van Dycke en Thais Janssens. Viking Ladies Joke en Elke De Vreese werden knap derde. De zussen finishten in 1u03’44.

Op de korte afstand, de 5 km, was het gemengd duo Laura Lernout en Mats Coens net 1 seconde sneller dan Tuur Verhelle en Elias Ares. De tijd van de tweede atleet telt steeds aan de eindstreep... dus konden ze in de eindsprint hun teamgenoten van Lentriac nog nipt afhouden.

Het was een mooie strijd tijdens deze 10e editie bij hoofdsponsor SMO bvba - Machinebouw uit Eeklo. Ook de ironkids vanaf 6 jaar gaven het beste van zichzelf met de nodige wedstrijdspanning en adrenaline tot gevolg. Op zondag 22 januari 2023 staat de volgende editie op het programma met hopelijk heel veel supporters en een XL-bar. Alle info en uitslag kan je hier raadplegen:
https://www.smo-triatlonteam.be/events/run-bike-eeklo.html

Door Hans Cleemput (3athlon.be)