Na een bewogen jaar en alternatief T³ circuit in 2020, kwam Vlaanderens meest gelauwerde teamcompetitie, de Triatlon Team Series T3, terug op volle kracht in 2021. De Team Triathlon Series werd ondertussen reeds voor het zevende seizoen georganiseerd en staat steeds garant voor spanning, spektakel en beleving voor zowel de atleten, de teams als de toeschouwers. Het circuit bestond uit vier (ipv. vijf spraakmakende wedstrijden na afgelasting van Haute Meuse wegens de wateroverlast) waarbij de beste teams en atleten van het land zullen strijden voor de eervolle titel van beste Team 2021. Tegelijkertijd worden ook de tri-clubs in de kijker geplaatst die inzetten op teambuilding en verschillende doelgroepen samen brengen!


Met een mooie 3e plaats in de laatste manche in het Nederlandse Hengstdijk kon SMO-SCOTT de eindwinst op zak steken. De dagwinst ging in de laatste sprinttriatlon naar Atriac. Met 2 dagzeges en 2 derde plaatsen had het Meetjeslandse team voldoende om de eindwinst binnen te halen. Het was voor SMO-SCOTT reeds de 4e eindoverwinning bij de heren in de eerste divisie sinds het ontstaan van dit circuit. In het eindklassement haalde Atriac een tweede plaatsr en stond het Kempische Triatlon Team op plaats drie.

Ook in de 2e divisie waren kwamen onze atleten in actie. Daar wordt steeds gekozen tussen een mix van jonge en ervaren atleten door de ploegkapitein om iedereen de kans te bieden om ervaring op te doen binnen deze specifieke teamwedstrijden. De SMO-SCOTT atleten in de 2e divisie legden in de laatste manche van het seizoen in Hengstdijk, nabij Hulst, beslag op een mooie 4e plaats. Hier eindigde het team mooi in de middenmoot in de einduitslag. Een 9e plaats van de 19 ingeschreven T3 teams van de 2e divisie. Er worden reeds plannen gesmeed voor volgend seizoen.