Het triatlonseizoen kende het voorbije jaar een bizar verloop, maar toch blijven de Meetjeslandse triatleten niet bij de pakken zitten. 

Westvlaming Jasper Sabbe zal vanaf volgend seizoen de kleuren van het Meetjeslandse Triatlon Team verdedigen. De 21-jarige atleet uit Izegem is een vaste waarde binnen het triatloncircuit en mikt opnieuw op enkele podiumplaatsen op de sprint- en kwarttriatlon. De komende weken of maanden zullen jullie zeker uitgebreid kennis maken met Jasper, een gedreven en sympathieke triatleet uit Dadizele tijdens een van onze groepstrainingen of testdagen, eens we terug in groep(jes) mogen samen komen.

Hieronder kan je het volledige persartikel nalezen:


“We zijn fier om aan te kondigen dat Jasper volgend seizoen zal uitkomen in onze teamkleuren. De gedreven Westvlaming is nog niet zolang actief binnen de triatlonsport. Hij maakte sinds 2016 de overstap van recreatief loper naar competitieve triatleet. Sindsdien toont hij jaarlijks nog een mooie progressie marge. De andere atleten binnen het team zullen voor hem zeker een motivatie en drijfveer zijn om in de toekomst de nodige stappen te zetten. We zullen hem ondersteunen in zijn verdere ontwikkeling.” licht voorzitter Gino De Witte toe. 

Ook teamkapitein Lowie De Witte is zeer tevreden om zijn persoonlijke vriend en trainingspartner in te lijven bij de rode brigade.

Hij maakt de overstap van de Izegemse Triatlon Club, waar hij werkte met een persoonlijke trainer.
Jasper hoopt in de toekomst een vaste waarde te worden binnen de T3 Series, het topcircuit van Triatlon Vlaanderen. Ook in 2021 hoopt het Meetjeslandse team terug mee te doen voor de eindzege van dit regelmatigheidscriterium.

De voorbije 2 jaar werkte Jasper steeds een constant seizoen af met enkele mooie uitschieters. Sabbe pakte het voorbije seizoen de overwinning in een spectaculaire sprinttriatlon in Hofstade. In 2019 mocht hij zich kronen tot winnaar in de sprinttriatlon in Roeselare. Ook in 2021 hoopt Jasper op hetzelfde elan door te groeien binnen de sprint- en kwarttriatlon. Ook de regionale non drafting wedstrijden staan volgend seizoen alvast in zijn agenda ingepland.

Welkom bij onze club Jasper!