De bijkomende maatregelen die de Vlaamse regering gisteren heeft aangekondigd, hebben een grote impact op onze georganiseerde clubactiviteiten binnen SMO-SCOTT Triatlon Team en dit met vanaf donderdag 29 oktober 2020.

Het zwembad en de sporthal van Eeklo sluit vanaf woensdag 28 oktober om 18u voor onbepaalde periode. De vrije tijd van kinderen en jongeren staat zwaar onder druk in deze periode. We streven binnen onze jeugdwerking naar een goed evenwicht tussen het beperken van gezondheidsrisico’s, opbouwen van immuniteit en de cruciale ademruimte voor jongeren in hun vrije tijd anderzijds. We proberen binnen de opgelegde maatregelen en verstrengingen coronaveilige oplossingen te blijven aanbieden, zoals het aanbieden van jeugdactiviteiten voor -12 jarigen (tem. geboortejaar 2008), het aanbieden van individuele schema’s of online verbinden met onze (jeugd)atleten. We doen het voor hun lichamelijk, mentaal én sociaal welbevinden.

De volgende maatregelen werden getroffen voor onbepaalde duur:

JEUGD (geboortejaar 2014 tem. 2008)

* Trainingen voor jeugdatleten van groep 1, 2 en 3 (geboortejaar 2014 tem. 2008) blijven behouden op maandag (enkel groep 3 en zaterdag). Er wordt zoveel mogelijk buiten gesport. Voor de zwemtrainingen zullen alternatieven worden voorzien.

Voor elke groep gaan de zaterdag trainingen door van 9u30 tot 11u30. Groep 1 en 2 (geboortejaar 2014 tem. 2011) verzamelen aan de VBS De Wegel ingang aan de schoolpoort links. Ook voor groep 3 (geboortejaar 2010-2008) geldt dezelfde uurregeling. Deze groep verzamelt met de fiets aan de ingang van de sporthal Eeklo. Wekelijks staan fietsvaardigheden (mountainbike of crossfiets) en omnisport op het programma op zaterdagvoormiddag.

Voor de maandag- en donderdagavondtrainingen gaan deze door van 18u tot 19u (groep 3), hier wordt het accent op loopvaardigheden, spelvormen en conditieopbouw gelegd. De jeugdatleten verzamelen aan de ingang van de sporthal Eeklo.

De laatste info wordt steeds via Twizzit aangepast en registratie vooraf verplicht!

TIENERS en VOLWASSENEN (geboortejaar 2007 en vroeger)

* Voor jeugdatleten van groep 4 (vanaf geboortejaar 2007) en volwassenen is georganiseerd sporten verboden. Er worden individuele trainingsschema’s en online sessies voorzien om met elkaar in contact te blijven. Er kan onderling afgesproken worden in groepen van max. 4 personen om de individuele trainingen af te werken. Bij sporten met personen buiten het huishouden wordt steeds de afstand van 1.5m gerespecteerd.

We zijn echter wel in de overtuiging  dat veilig sporten kan én dat het een belangrijk middel is bij de bestrijding van het virus.

Vergeet niet te blijven sporten, want sport is het beste medicijn! Draag goed zorg voor elkaar en we hopen jullie allen snel terug te zien.

Het bestuur
SMO-SCOTT Triatlon Team
www.smo-scott.be