Vanaf woensdag 14 oktober 2020 gaan we over naar code oranje voor de sportsector. Door onze strikte aanpak hopen we dat ze een hulp kunnen zijn bij het indammen van de verspreiding van het virus.

 

Code oranje

Met de nieuwe code oranje, zijn er opnieuw enkele aanpassingen nodig om onze verenging weerbaar te maken tegen het virus. Een extra strenge beperking van het aantal aanwezigheden, een continue controle op de densiteit en gezonde portie verstand. Als vereniging vinden we het immers belangrijk om iedereen aan de slag te houden. Door te sporten ben je weerbaar.

Op die manier blijven de sportieve ambities gevrijwaard van schade, maar creëren we tegelijk een veilig sportkader.

Voorwaarden opgenomen in de leidraad voor code oranje van de sportsector:

 • Voor de U12 is contact toegestaan in de eigen sportgroep en tussen verschillende sportgroepen.

 • Outdoor sportactiviteiten: Voor 12+ is contact toegestaan in de eigen sportgroep en tussen verschillende sportgroepen voor zover dit noodzakelijk is in een wedstrijdcontext.

 •  Indoorsportactiviteiten: Indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden, worden tijdelijk verboden voor iedereen boven 12 jaar.

 • Het aantal sporters in de binnen sportinfrastructuur wordt bepaald door de densiteitsregels opgenomen in de leidraad (1 sporter 12+ per 10m2). Onze groepen kiezen ervoor om zoveel mogelijk buiten te gaan.

 • Kleedkamers en douches zijn niet toegankelijk, met uitzondering voor de zwembaden. Per groep werd hiervoor een aparte regeling uitgewerkt.

 • Voorafgaande registratie verplicht voor alle trainingen via Twizzit, ongeacht de leeftijdsgroep. Geen registratie= GEEN training (vergeet ook niet af te melden indien in laatste instantie toch niet aanwezig). De max. capaciteit per sportgroep of accommodatie is hierop afgestemd.

Hieronder nog kort even de richtlijnen per groep:

 • Ironkids A (6-10 jarigen) – groep 1 en 2 - Verzamelen met fiets achteraan de sporthal voor de zaterdagochtendtrainingen (9u30-11u30). - Ouders komen niet in de sportaccommodatie binnen en dragen ten allen tijde een mondmasker.

 • Ironkids B, jeugd C & B (11-15 jarigen) - groep 3 en 4

  - Mondmaskers verplicht in het sportpark, zodat ook de gehele groep 3 (11-12 jarigen) een mondmasker draagt.
  - Verzamelen met materiaal aan de fietsenstalling buiten (vooraan sportpark). Na de groepsverdeling gaan ze met de trainers naar de respectievelijke accommodatie. Voor de zaterdagochtendtrainingen zijn kleedkamer 4 (jongens) en 5 (meisjes) van het zwembad ter beschikking. De trainer heeft de sleutel hiervoor en wordt voor en na gebruik afgesloten, zodat er geen andere groepen in de accommodatie komen.
  - Ouders wachten buiten op de parking of aan de fietsenstalling na de training op de kinderen.

 • Vanaf jeugd A (16+)

  - Mondmaskers verplicht in het sportpark tot de opwarming en tot na het verlaten van de sportvloer. - Max. 20 deelnemers aan de donderdagavondtrainingen (stabiliteit – mobiliteit voorafgaand aan de looptraining).

  - Max. capaciteit van 5 zwemmers/ baan
  - Geen publiek of toeschouwers in het zwembad toegelaten!

Onze vereniging doet er alles aan om alle leden zoveel mogelijk in beweging te krijgen en te houden, ook als het iets moeilijker gaat.

Tot slot willen we vragen aan alle leden om aandachtig te blijven voor alle regels die onze omgeving veilig maken. Denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan je clubgenoten en naasten. Hou afstand, ontsmet je handen, draag je mondmasker en volg de instructies van onze medewerkers en trainers. Het klinkt zo eenvoudig, maar is toch soms zo moeilijk. Blijf aandacht houden voor elke valkuil zodat we op korte termijn aan de slag kunnen blijven in het water, maar ook om op lange termijn samen dat vervelende virus te overwinnen.