Sinds de vorige update over COVID-19 zijn er ontwikkelingen op diverse fronten. De nationale veiligheidsraad besliste dat clubtrainingen in open lucht weer mogelijk zijn vanaf 18/05/2020 onder volgende voorwaarden: 
* Maximum 20 personen (incl. begeleider)
* Met respect voor social distance
* Onder begeleiding van een gediplomeerde trainer

Onze bestuursleden en trainers zijn bezig om alles in gereedheid te brengen om alles veilig en volgens de opgelegde regels te laten plaatsvinden.


Natuurlijk zijn er beperkingen maar het is heel fijn dat we een eerste stap kunnen zetten in de heropstart. Laten we dat met zorg voor elkaar doen en dat betekent: geniet van de training maar houd je vooraf, tijdens en na de training aan de speciale afspraken die er gelden voor ouders, trainers en atleten. Enkel zo kunnen we als club de veiligheid van iedereen garanderen en kunnen we onze geliefde sport blijven beoefenen.

Voorlopig werd gekozen om prioriteit te geven aan de heropstart van de competitieve atleten (12+). De ironkids (6-10 jarigen) zullen ook heropstarten, maar in kleinere groepen en slechts om de 14 dagen in max. 12 jeugdatleten per groep met accent op fietsvaardigheid.

Voor de jeugdatleten tem. jeugd B werd er ook voor gekozen om voorlopig geen open water zwemtrainingen in te plannen en nog te wachten tem. 15 juni. Onze trainers gaan eerst het conditie niveau van de jeugdatleten proberen inschatten en pas het water ingaan van zodra de watertemperatuur aangenamer is (min. 18°C+) en hopelijk ook het binnenzwembad voor de club wordt heropend in een volgende afbouwfase.

Ook het start2tri-project wordt nog even "on hold" geplaatst en hiermee hopen we terug vanaf 29 juni te hernemen.
De geoefende sporters die aangemeld waren voor dit project zijn zeker welkom op de groepstrainingen voor lopen en fietsen mits zich vooraf te registreren. 

Onze trainers werden goed geïnformeerd over de lopende maatregelen en werd een "veiligheidspakket" bestaande uit ontsmettingsgel, mondmasker en handschoenen ter beschikking gesteld. Ze zullen dan ook vragen aan de leden om de opgelegde regels strikt te volgen. Dit zal bij aanvang misschien nogal schools zijn. Dit betreft een aanvangsfase en kan ten alle tijde worden bijgestuurd indien noodzakelijk.

De nieuwe trainingsuren, groepsverdeling en nieuwe richtlijnen voor leden en ouders zijn dit weekend in jullie mailbox te vinden. Wees fier om onze clubkleuren te dragen en hou je ook buiten de trainingen aan de geldende maatregelen, zodat we hopelijk de komende fases van het afbouwplan kunnen volhouden en goed voor elkaar kunnen zorgen.

Stay safe en nog even volhouden,

Namens het bestuur
www.smo-scott.be