Eind april startten 10 cursisten onder begeleiding van onze trainers met een nieuwe "start2triatlon" cursus. Sommigen hadden als einddoel de kwarttriatlon in Eeklo of nemen zaterdag as. deel aan de sprinttriatlon aan de Boerekreek. Wouter Detemmerman, een 34-jarige sportieveling uit Bassevelde, schreef zich in en deelt graag zijn ervaringen met jullie in onderstaand verslag.

 

Enkele weken na datum geniet ik nog na van m’n eerste kwarttriatlon. Ook al was ik de dag zelf al heel vroeg ter plaatse toch zag ik al snel de eerste leden van SMO toekomen. Dat geeft direct een goed gevoel, enkele gelijkgezinden. Na het verkenningsrondje op de fiets stond de parking van SMO al aardig vol en kreeg ik ook een Tri-suite van SMO aangemeten. En dan allemaal samen naar de start en direct iemand die zonder probleem de schoenen en andere spullen na de zwemstart terug naar hoofdsponsor SMO brengt. Heerlijk zo kunnen mee doen aan een wedstrijd zonder aan al die kleine extra zaken te moeten denken. Een handje hulp om de wetsuit aan te trekken, samen het water in, enkele supporters op de kant. Ook al ging het zwemmen niet super, vooral omdat ik in het laatste stuk kramp kreeg in mijn linker kuit, toch kwam ik gezwind het water uit. Want ook daar stonden alweer enkele SMO-supporters om ons aan te moedigen. Tijdens het fietsen ging het al een heel stuk beter en dan zorgen opnieuw de aanmoedigingen voor enkele km/u extra op de teller. In tegenstelling tot enkele wedstrijden, die ik voor de start2triatlon reeks, had mee gedaan was ik nu wel nog heel gemotiveerd om aan het lopen te beginnen. De infosessie over sportvoeding heeft daar zeker ook aan bijgedragen. De tank was voor de start goed gevuld en werd zo goed mogelijk aangevuld waardoor ik nog wel wat energie over had voor de laatste discipline. En zelfs op het einde lukte het nog om een sprintje te trekken. Ik was dan ook heel tevreden met 2u29. Nadien nog een beetje nakaarten in de cafetaria van SMO maakte een dag als deze compleet. Ik kijk al uit naar de volgende uitdaging en heb me alvast ingeschreven voor mister T en de zwintriatlon.

Ik wil jou en de andere trainers ook graag bedanken voor alle tips die ik gekregen heb. Aan de Boerekreektriatlon kan ik jammer genoeg niet deelnemen maar ik wens jullie wel heel veel succes met de organisatie. Ik blijf de komende maanden zeker actief binnen jullie clubwerking en wens me dan ook graag aan te sluiten.

Wouter