17854799 1290575857675812 4182905351607660987 o
Het begon allemaal in november 2016: te midden de Ardennen tijdens een club-trainingsweekend hoorde ik opeens "Lanzarote, stage" vallen. Wegdromen van fietsen onder een stralende zon, tussen palmbomen, met een gemotiveerde en positieve groep. Toegegeven: tijdens een wintertraining heb je dan snel "ja" gezegd. Ook tijdens de seizoensafsluiter werd extra reclame gemaakt, en jawel, Lanzarote 2017 zou er één worden van toppers, jeugd en recreanten. Achteraf gezien: een fantastische beslissing, en volgend jaar vlieg ik zeker opnieuw naar het mooie Canarische eiland!

Na een winter met ongewild weinig tot geen training, kwam Lanzarote snel dichterbij. Jammer genoeg moest onze voorzitter, Frank Oosterlinck, forfait geven, maar Robbe, Luco en gezin, en ikzelf vlogen op 1 april enthousiast richting de zon, richting onze toppers die al volop aan het trainen waren, en vooral richting onze eigen stage.

Na een vlotte vlucht, een veilige taxirit, aangekomen in ons verblijf Santa Rosa. Meteen beginnen met een apero ter vakantiehuize Dewilde, en de toon voor een leuke vakantie was gezet. Nog de eigen slaapplaats installeren en daarna meteen voetjes onder tafel voor het eerste avondbuffet.
De volgende dag kon het echte werk beginnen, na een uitgebreid ontbijtbuffet en het in ontvangst nemen van de huurfiets, fietskledij aan, drinkbussen vol, een fotootje van de nog witte armen en benen, en dan: Orzola, here we come! Een "gewenningstocht" van 67km langs de zee, "plat op het niveau van Lanzarote" en "wind volgens de normen van Lanzarote".

Bij thuiskomst een ontspannende namiddag: wandeling, ijsje, zonnen, lezen, nietsdoen,... 's avonds opnieuw voetjes onder tafel, en paddelen bij zonsondergang.

Samenvatting van dag 1: zon, zee, palmbomen, prima huurfiets, gemotiveerde leuke compagnie, bruiner kleurtje,...
De daaropvolgende dagen stonden  nog meer fietstochten op het menu, verschillend qua hoogtemeters maar ook op vlak van ervaring. Prachtige uitzichten, een groep waarbij je kan aanpikken, een deugddoend terrasje, fietsen vlak onder een landend vliegtuig,...


Ook een fietsritje met de toppers, voor hen een fiets-rustdag en dus even gaan rijden op "souplesse" = voor mij een inspanning, maar hoe leuk om samen te gaan fietsen tussen de palmbomen onder een stralende zon!

Voor de loopmomenten moest ik passen maar een wandeling van 11km bracht me op mooie padjes en uitzichten, die met de fiets weinig toegankelijk zijn. En wat is een stage zonder zwemmen, dus een duik in het semi-openlucht zwembad kon niet ontbreken om de nodige baantjes te trekken. Als kers op de taart was er ook het openlucht 50m zwembad van Barcelo, wat een ervaring!
 

En ook hier: elk zijn eigen tempo en afstand, van recreant tot topper. Leuk samen sporten!
Stage is natuurlijk niet enkel "afzien", aan ontspannende momenten geen gebrek. Zo trokken we er een namiddag op uit met de gezinnen/familie en ikzelf naar Rancho park, een mooi dierenpark met openlucht waterbad, een aanrader voor al wie Lanzarote bezoekt. Ook bowling, paddel, bezoek aan een marktje, terrasjes maakten de stage compleet.

Natuurlijk mocht een groepsfoto niet ontbreken van een geslaagde stage in Lanzarote! Bedankt Michael voor deze kans en organisatie. Bedankt David om me zo vaak uit de wind te rijden, bedankt Luco voor de foto's, bedankt aan iedereen om van deze stage een toffe vakantie te maken!
Tot volgend jaar!