Beste leden,

De eerste echte triatlons staan voor de deur. Onze clubwerking heeft al een drukke agenda achter de rug met oa. clubweekend Les Ondes, jeugdweekend Brugge, zwemloop Maldegem, triatlonkamp Eeklo, stage Lanzarote, zwerfvuilactie, triatlondag,… Maar na de lange winterperiode komen eindelijk de eerste wedstrijden eraan.


Met de nieuwe start 2 crawl cursus achter de rug hebben we terug een 25-tal nieuwkomers mogen verwelkomen voor dit nieuwe project. Voor sommigen smaakt dit natuurlijk naar meer en willen de triatlonsport verder ontdekken. Na het succes van de eerste cursus “Start to Triatlon” in 2016 mogen we ook dit jaar een nieuwe groep verwelkomen. Geregeld zullen ze samen workshops en groepstrainingen organiseren om hen wegwijs te maken in deze nieuwe sportdiscipline.  Ze krijgen ongetwijfeld veel tips van trainers en leden voor hun eerste uitdaging: “finishen in hun eerste sprint- of kwarttriatlon”.

Onze club zal dit seizoen ook aantreden in T3 tweede divisie met een zeer ambitieuze en toffe bende onder leiding van teamkapitein Jan De Dobbelaere. Een ideale kans voor onze clubleden om in clubverband aan te treden en elkaar te stimuleren om gezamenlijk aan wedstrijden deel te nemen.

Voor de uitlevering van de Decca-clubkledij houden we jullie verder op de hoogte van zodra alle kledij beschikbaar is. We hebben dit jaar gekozen voor de individuele uitlevering per lid, zodat iedereen thuis een uniek pakketje ontvangt met zijn bestelde artikelen.

Belangrijke data om te noteren:
1 mei 2017 BK ploegentriatlon met 6 SMO-Specialized ploegen aan de start
28 mei 2017 Parcoursverkenning Challenge Geraardsbergen De Gavers ism. Decca
2 juli 2017 Challenge Geraardsbergen (uniek evenement met 2 passages over de muur)
29 juli 2017 BK jeugdtriatlon en sprint non drafting St-Laureins (medewerking gevraagd)
Leden, ouders of sympathisanten die één of andere taak op zich willen nemen die dag, graag een seintje tav. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De werkgroep kan nog enkele helpende handen of creatievelingen gebruiken.
8-10 september 2017 clubweekend Les Ondes Nadrin (eveneens sprint en long distance, T3 Series La Roche)
25 september 2017 BK Mixed relay en finale race T3 relay Lille
18 november 2017 seizoensafsluiter Roste Muis

 

Met het mooie weer in het vooruitzicht hopen we terug in verschillende niveaugroepen op pad te kunnen gaan. De trainers en begeleiders zijn alvast present om jullie op weg te zetten.

Tot op één van de volgende clubtrainingen.
Het bestuur,