Belgisch kampioenschap komt naar het Meetjesland

Op 24 augustus 1985 was, het toenmalige Bloso sportcentrum De Boerekreek, het decor voor de eerste recreatieve kwarttriatlon met 16 deelnemers. Dit was een organisatie van wijlen sportraad voorzitter Higan Holderbeke. In het water van de gelijknamige Boerekreek moesten de deelnemers 1 kilometer zwemmen, daarna werd 40 kilometer gefietst en 10 kilometer gelopen in de polders rond St-Laureins. Het gemeentebestuur en de sportraad St-Laureins vonden met het Meetjeslandse SMO-Specialized Team een nieuwe organisator die deze jarenlange traditie wensen verder te zetten.Nu 32 jaar later, op zaterdag 29 juli 2017, is de Boerekreek wederom het startpunt van een triatlon. Geen kwarttriatlon, maar het Belgisch kampioenschap voor de jeugd. Alle jeugdreeksen tussen 12 en 18 jaar zullen er op verschillende afstanden strijden voor de Belgische driekleur. Dit wordt de eerste officiële jeugdwedstrijd in Oost-Vlaanderen.

Als avondwedstrijd wordt er tevens een sprintafstand georganiseerd.  “Een leuke afstand voor de recreant en toegankelijk voor iedereen” aldus voorzitter Frank Oosterlinck. Frank, zelf fanatiek triatleet, is samen met het SMO-Specialized Triatlon Team, organisator van het evenement. De gemeentelijke sportraad was de voorbije jaren steeds organisator, maar zij zullen ook in te toekomst zetelen in de werkgroep en de nodige ondersteuning bieden.

“De triatlonsport zit tegenwoordig echt in de lift en is voor iedereen toegankelijk mits een gerichte voorbereiding en planning. Met de gekozen afstand hopen we veel regionale deelnemers te trekken. Met 500m zwemmen, 20 km fietsen (non drafting - in groep fietsen verboden) en 5 km lopen hopen we een ook breed publiek te trekken. Je hoeft geen topatleet te zijn om aan deze afstanden deel te nemen. Alhoewel al heel wat toppers en ex-kampioenen hun deelname hebben bevestigd. We hopen die dag meer dan 650 atleten te verwelkomen van jong tot iets ouder.” weet Oosterlinck.

Ook het aanwezige publiek moet zich vermaken met heel wat gratis randanimatie. Families  moeten er een dagje uit van maken. Dus ook voor de kinderen en jeugd zal er heel wat  randactiviteiten worden georganiseerd. Voor de jeugd tussen 6 en 11 jaar staat een ironkid zwemloop op het programma over 100m zwemmen en 1 km lopen. Voor meer info kijk op www.smo-specialized.be onder BK Boerekreektriatlon.