De eerste editie van de Grenstriatlon in Sint-Laureins is een feit. Een geslaagde editie waar we als organisator tevreden op terugkijken. Bedankt aan alle deelnemers, supporters, vrijwilligers, seingevers, Technical Officials, pers en iedereen die op één of andere manier zijn steentje heeft bijgedragen om er een topeditie van te maken.

Noteer zondag 19 mei 2024 alvast in jullie agenda – Grenstriatlon24 #savethedate

Hieronder kan je de uitslagen terugvinden.

2023 grenstriatlon afficheIn 2023 zal voor de eerste keer een sprint triatlon wedstrijd doorgaan in het centrum van St-Laureins. Het SMO-SCOTT Triatlon Team zal op pinksterzondag 28 mei een nieuwe triatlon in het Meetjesland organiseren voor jong en oud. Het Meetjeslandse Triatlon Team zet samen met de sportraad St-Laureins en het gemeentebestuur St-Laureins zijn schouders onder deze nieuwe organisatie van de Grens Triatlon 2023.

Er wordt gestart in het Leopoldskanaal waarna vervolgens het fiets- en het looponderdeel wordt afgewerkt rond de Belgisch-Nederlandse grens. Het krekengebied, is een schitterend en uitgestrekt natuurgebied om al zwemmend, fietsend en lopend te ontdekken. De historische omgeving van het Leopoldskanaal en de dubbele oversteek van de landgrens België-Nederland zorgt voor een bijzondere ervaring voor dit sportevenement.

Er zijn zowel ironkids wedstrijden (vanaf 6 jaar), wedstrijden binnen het Vlaamse jeugdcircuit en een topwedstrijd van de Team Triatlon Series. De hoofdwedstrijd is een recreatieve sprinttriatlon over 500m zwemmen, 24 km fietsen en 5 km lopen in het centrum van St-Laureins over 2 ronden.

Wie wordt de eerste Sentenaar en ontvang een gratis etentje voor 2 personen in de Roste Muis?

Wie droomt er niet om ooit eens in het Leopoldskanaal te kunnen zwemmen of te finishen aan het schitterende monument Het Godshuis? Gaan jullie mee, een beetje sporten over de grens bij onze Noorderburen? Via onze wedstrijdpagina vind je nog meer info die je kan nalezen. Via onderstaande knop kan je alvast de startlijsten raadplegen.

deelnemers

IM Kraichgau 22 Medal

Een beetje later dan normaal maar hierbij mijn verslagje van onze wedstrijd.

Eind 2019 besloten Maarten en ik ons in te schrijven voor de IM70.3 Kraichgau 2020 maar door de alom gekende Corona pandemie werd deze wedstrijd 2 jaar uitgesteld. Op 29 juni 2022 stonden we aan de start van de IM70.3 Kraichgau na een goede voorbereiding in zowel het zwemmen en fietsen maar een dramatische voorbereiding in het lopen voor ons beiden zoals de meesten onder jullie wel weten.

Op vrijdagnamiddag arriveerden we in Bad Schönborn waar de registratie, de 2e wisselzone en de gekende merchandising tent stonden. Veel volk, prachtig weer en een goede vibe waren aanwezig.

Aan de grootte van de wisselzone te zien zouden heel wat atleten de start nemen in deze 70.3. We gingen ons eerst registreren zodat dit in orde zou zijn. Daarna liepen we wat rond in de merchandising tent waar je steeds tot de verleiding komt om iets te kopen wat nu ook het geval was. Het is ook altijd wel leuk om een extra aandenken te hebben aan een wedstrijd waar je je toch een hele periode voor hebt voorbereid. We keken eens rond en bekeken hoe we op de dag van de wedstrijd binnenkwamen in de wissel, fiets moeten afgeven en weer buiten lopen, ook de finishzone gingen we eens van dichtbij bekijken, deze is echt machtig. De 2e wisselzone, waar ook de start plaatsvind was een 10km verderop aan de Hardtsee, we besloten dit voor zaterdag te houden wanneer we onze fiets en de 2 welbekende zakken met materiaal gingen binnenbrengen.

De Boerekreektriatlon 2022 komt dichterbij. De inschrijvingen zijn afgesloten en we mogen ruim 500 deelnemers verwelkomen van ironkids tot Belgische toppers in de Triatlon Team Series. Het wordt terug een sportieve hoogdag in het Meetjesland.

BKTaffiche.jpg

Wat is er toffer dan een verlengd pinksterweekend? Een verlengd sportief weekend met op zondag 5 juni de welbekende Boerekreek triathlon in St-Laureins georganiseerd door het SMO-SCOTT team. Een toffe sprint triathlon met zwemmen in de meetjeslandse kreken, fietsen en lopen in de uitgestrekte polders. Voor jong en oud, van beginners tot gevorderden kunnen hier hun talenten tonen. Deelname is mogelijk vanaf 6 jaar (ironkids). Vanaf 12 jaar is er de jeugdcompetitie van Triatlon Vlaanderen. Schrijf je zeker in en kom samen genieten van een prachtige sportieve dag. De non drafting kwarttriatlon die voorzien was op maandag 6 juni werd in overleg met organisator BroGo geannulleerd. Het lage aantal inschrijvingen en de hoge organisatiekost zorgden voor deze moeilijke beslissing. De deelnemers kregen diverse mogelijkheden aangeboden door BroGo om hun inschrijvingsgeld te recuperen of deel te nemen aan de sprinttriatlon op zondag.

 

Wouter Detemmerman (39 jaar uit Bassevelde), zijn vrouw Els en 2 lieve kinderen Anne & Merel zijn al enkele jaren een vaste waarde tijdens onze buitenlandse  clubstage. Dit jaar trokken we voor het eerst naar de Portugese Algarve voor een 10-daagse trainingsstage. Wouter kroop in zijn pen en schreef onderstaand verslagje van de SMO-SCOTT trip naar Monte Gordo. Hij laat jullie meegenieten van een deugddoende stage met vele trainingsuren, maar vooral gelachen en echte kameraadschap.

 


Met een tachtigtal duo’s aan de start was de Run&Bike in Eeklo, een organisatie van triatlonteam SMO-SCOTT, alweer een succes, met maar liefst 50 duo’s die aan de langste afstand, de 15 km, deelnamen. In een Run&Bike strijden atleten altijd met zijn twee, waarbij er één loopt en de andere op de fiets meegaat. Ze mogen onderweg zo vaak wisselen van fietser en loper als ze zelf willen, kwestie van de krachten goed te verdelen.

Triatleten Raf De Dobbelaere en Joris Basslé van thuisploeg SMO-SCOTT hanteerden de beste tactiek, al was het verschil met Sven Vandenbroucke en Sybren Baelde (LTTD) bijzonder klein. Ze maakten het spannend tot in de laatste rechte lijn.

Wouter Detemmerman MTB

Het parcours doet zijn naam alle eer aan, dat zal later nog blijken. Het was gelukkig dubbel zo warm als de pessimistische voorspellingen van KMI app. Een heerlijke 2,5°C in het bewolkte Beringen verwelkomde de atleten. De wisselzone was opgesteld op een grasstrook met er middenin enkele flinke plassen. Gelukkig was de verzameling regenwater aan mijn plekje iets kleiner en kon ik zowaar mijn schoenen wisselen op een droog stukje grind. Mijn favoriete speaker was ook van de partij en informeerde ons over de nakende start. Zodra het merendeel van de atleten zich aan de juiste kant van de statboog bevond werd er afgeteld voor een dagje genieten in Limburg.

Traditiegetrouw zijn er enkele gedreven duatleten die er direct flink de pees op leggen. Ik laat me niet gek maken en bovendien sta ik ongeveer halfweg in de massa en is de startboog te smal om er met zijn allen gezamenlijk door te lopen. Sportevents heeft gekozen om rustig te beginnen en we lopen eerst een stukje rond de gevreesde mijnterril vooraleer het bergop begint te gaan. Eens we de top bereiken gaat het langs de achterkant bergaf langs enkele glibberige haarspeldbochten, dan rond de hoop mijnafval terug naar de start. Nu lopen we niet meer over het stukje weg maar direct de berg op langs een steile strook die gelukkig voorzien is van een houten afsluiting waaraan we ons naar boven kunnen trekken. De paaltjes krijgen het vandaag zwaar te verduren.

Op zaterdag 11 september werd het nieuwe jeugdseizoen op gang geschoten voor de jeugdatleten. Maar liefst 85 jeugdleden hebben zich aangemeld in de 4 verschillende leeftijdgroepen. Voor het seizoen 2021-2022 is de Meetjeslanse triatlonschool, de jeugdafdeling van SMO-SCOTT, jammer genoeg volzet. De jeugdtrainers kiezen ervoor om de kwaliteit binnen de groepen te bewaren, zodat iedereen volgens eigen mogelijkheden kan kennis maken met het multisporten. Want triatlon is meer dan alleen maar zwemmen, fietsen en lopen! Mocht er toch interesse zijn? Gelieve jullie interesse kenbaar te maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze jeugdtrainers nemen dan contact op van zodra er plaatsen beschikbaar zijn binnen de specifieke leeftijdsgroepen.

Jeugdatleet Raf De Dobbelaere uit Adegem kroonde zich in augustus tot Belgisch kampioen bij de junioren. De topsport student domineerde de wedstrijd en racete heel attent voorin. In de afsluitende loopproef van 5 km wist hij een beslissende kloof te slaan. Dit was voor de eerstejaars junior zijn eerste nationale titel. Het was voor de Meetjeslander een mooie bekroning van zijn trainingsijver, inzet en harde werken de voorbije jaren.

Simon De Cuyper kroonde zich in de sprinttriatlon in lac de l'eau d'heure tot Belgisch kampioen sprinttriatlon 2021. Dit was voor de SMO-SCOTT atleet reeds zijn 10e Belgische titel in de teamkleuren van het Meetjeslandse Triatlon Team en wordt hiermee absolute recordhouder wat het aantal nationale titels betreft. Beide atleten zullen dus ook in 2022 te zien zijn in de prachtige nationale driekleur van onze kledijpartner Bioracer. Proficiat aan beide atleten!