BKTaffiche.jpg

Wat is er toffer dan een verlengt pinksterweekend? Een verlengt sportief weekend met op zondag 5 juni de welbekende Boerekreek triathlon in St-Laureins georganiseerd door het SMO-SCOTT team. Een toffe sprint triathlon met zwemmen in de meetjeslandse kreken, fietsen en lopen in de uitgestrekte polders. Voor jong en oud, van beginners tot gevorderden kunnen hier hun talenten tonen. Deelname is mogelijk vanaf 6 jaar (ironkids). Vanaf 12 jaar is er de jeugdcompetitie van Triatlon Vlaanderen. Schrijf je zeker in en kom samen genieten van een prachtige sportieve dag. Voor diegene die liever de kwart afstand doen is er ook de mogelijkheid om maandag mee te doen met de kwarttriathlon Sint-Laureins van BROGO op dezelfde locatie.

 

Wouter Detemmerman (39 jaar uit Bassevelde), zijn vrouw Els en 2 lieve kinderen Anne & Merel zijn al enkele jaren een vaste waarde tijdens onze buitenlandse  clubstage. Dit jaar trokken we voor het eerst naar de Portugese Algarve voor een 10-daagse trainingsstage. Wouter kroop in zijn pen en schreef onderstaand verslagje van de SMO-SCOTT trip naar Monte Gordo. Hij laat jullie meegenieten van een deugddoende stage met vele trainingsuren, maar vooral gelachen en echte kameraadschap.

 


Met een tachtigtal duo’s aan de start was de Run&Bike in Eeklo, een organisatie van triatlonteam SMO-SCOTT, alweer een succes, met maar liefst 50 duo’s die aan de langste afstand, de 15 km, deelnamen. In een Run&Bike strijden atleten altijd met zijn twee, waarbij er één loopt en de andere op de fiets meegaat. Ze mogen onderweg zo vaak wisselen van fietser en loper als ze zelf willen, kwestie van de krachten goed te verdelen.

Triatleten Raf De Dobbelaere en Joris Basslé van thuisploeg SMO-SCOTT hanteerden de beste tactiek, al was het verschil met Sven Vandenbroucke en Sybren Baelde (LTTD) bijzonder klein. Ze maakten het spannend tot in de laatste rechte lijn.

Wouter Detemmerman MTB

Het parcours doet zijn naam alle eer aan, dat zal later nog blijken. Het was gelukkig dubbel zo warm als de pessimistische voorspellingen van KMI app. Een heerlijke 2,5°C in het bewolkte Beringen verwelkomde de atleten. De wisselzone was opgesteld op een grasstrook met er middenin enkele flinke plassen. Gelukkig was de verzameling regenwater aan mijn plekje iets kleiner en kon ik zowaar mijn schoenen wisselen op een droog stukje grind. Mijn favoriete speaker was ook van de partij en informeerde ons over de nakende start. Zodra het merendeel van de atleten zich aan de juiste kant van de statboog bevond werd er afgeteld voor een dagje genieten in Limburg.

Traditiegetrouw zijn er enkele gedreven duatleten die er direct flink de pees op leggen. Ik laat me niet gek maken en bovendien sta ik ongeveer halfweg in de massa en is de startboog te smal om er met zijn allen gezamenlijk door te lopen. Sportevents heeft gekozen om rustig te beginnen en we lopen eerst een stukje rond de gevreesde mijnterril vooraleer het bergop begint te gaan. Eens we de top bereiken gaat het langs de achterkant bergaf langs enkele glibberige haarspeldbochten, dan rond de hoop mijnafval terug naar de start. Nu lopen we niet meer over het stukje weg maar direct de berg op langs een steile strook die gelukkig voorzien is van een houten afsluiting waaraan we ons naar boven kunnen trekken. De paaltjes krijgen het vandaag zwaar te verduren.

Op zaterdag 11 september werd het nieuwe jeugdseizoen op gang geschoten voor de jeugdatleten. Maar liefst 85 jeugdleden hebben zich aangemeld in de 4 verschillende leeftijdgroepen. Voor het seizoen 2021-2022 is de Meetjeslanse triatlonschool, de jeugdafdeling van SMO-SCOTT, jammer genoeg volzet. De jeugdtrainers kiezen ervoor om de kwaliteit binnen de groepen te bewaren, zodat iedereen volgens eigen mogelijkheden kan kennis maken met het multisporten. Want triatlon is meer dan alleen maar zwemmen, fietsen en lopen! Mocht er toch interesse zijn? Gelieve jullie interesse kenbaar te maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze jeugdtrainers nemen dan contact op van zodra er plaatsen beschikbaar zijn binnen de specifieke leeftijdsgroepen.

Jeugdatleet Raf De Dobbelaere uit Adegem kroonde zich in augustus tot Belgisch kampioen bij de junioren. De topsport student domineerde de wedstrijd en racete heel attent voorin. In de afsluitende loopproef van 5 km wist hij een beslissende kloof te slaan. Dit was voor de eerstejaars junior zijn eerste nationale titel. Het was voor de Meetjeslander een mooie bekroning van zijn trainingsijver, inzet en harde werken de voorbije jaren.

Simon De Cuyper kroonde zich in de sprinttriatlon in lac de l'eau d'heure tot Belgisch kampioen sprinttriatlon 2021. Dit was voor de SMO-SCOTT atleet reeds zijn 10e Belgische titel in de teamkleuren van het Meetjeslandse Triatlon Team en wordt hiermee absolute recordhouder wat het aantal nationale titels betreft. Beide atleten zullen dus ook in 2022 te zien zijn in de prachtige nationale driekleur van onze kledijpartner Bioracer. Proficiat aan beide atleten!

Na een bewogen jaar en alternatief T³ circuit in 2020, kwam Vlaanderens meest gelauwerde teamcompetitie, de Triatlon Team Series T3, terug op volle kracht in 2021. De Team Triathlon Series werd ondertussen reeds voor het zevende seizoen georganiseerd en staat steeds garant voor spanning, spektakel en beleving voor zowel de atleten, de teams als de toeschouwers. Het circuit bestond uit vier (ipv. vijf spraakmakende wedstrijden na afgelasting van Haute Meuse wegens de wateroverlast) waarbij de beste teams en atleten van het land zullen strijden voor de eervolle titel van beste Team 2021. Tegelijkertijd worden ook de tri-clubs in de kijker geplaatst die inzetten op teambuilding en verschillende doelgroepen samen brengen!

Met de Boerekreektriatlon in Sint-Laureins is zondag 23 mei het Belgische triatlonseizoen van start gegaan, en hoewel er geen publiek was bij de eerste ploegentriatlon van de T3 Series, kan je de wedstrijd en de sfeer ervan toch nog beleven via de diverse sociale media kanalen. De thuisploeg SMO-SCOTT gaat na de eerste manche aan de leiding in de eerste divisie bij de heren. De 2e manche staat gepland in Haute Meuse op 17 juli voor een dubbele aflossingswedstrijd over de super sprint afstand.

SMO Boerekreektriatlon Gerben Steyaert online res 119

Door de annulatie van de Boerekreektriatlon 2021 (jeugd reeksen, recreatieve heren/dames/trio, g-sport, BK politiediensten) bieden jullie graag voor iedereen een sportief uidagend alternatief. Op zaterdag is er de Aquatlon en op zondag kunnen we onder strikte voorwaarden ook de T3 series (ploegentriatlon) en Ironkids wedstrijden laten doorgaan. Het zwemmen zal dit jaar doorgaan in de Oostpolderkreek aangezien de waterkwaliteit van de Boerekreek niet voldeed. Deze kreek licht op quasi gelijke afstand van de wisselzone dan de Boerekreek.

LOCATIE: Provinciaal Domein "De Boerekreek", Sint-Jansstraat 132, 9982 Sint-Laureins

PARKING: Aanrijden via Bentille. Parkeren in de St-Jansstraat vanaf St-Jansbrug aan oostzijde (vanuit Bentille), 9982 Sint-Laureins

Starturen wedstrijd zondag:
10u00: T³ Series - Herendivisie 2
12u00: T³ Series - Damesdivisie
13u33: T³ Series - Herendivisie 1
15u30: Ironkids A (°2015-2012)
15u45: Ironkids B (°2011-2010)

Aquatlon2021

Door de annulatie van de Boerekreektriatlon 2021 bieden jullie graag een sportief uitdagend alternatief aan waarbij onze buitengewone natuurlijke gemeente Sint-Laureins het mooiste van zichzelf zal tonen. Kortom: een annulering hoeft geen afscheid te zijn!
WELKOM op de Boerekreek Experience Aquatlon op zaterdag 22 mei 2021!

Opzet: 200m/500m zwemmen en 2km/6km lopen (50% offroad)
Waar: langsheen een prachtig erkend stuk natuurgebied, uitsluitend toegankelijk op 22 mei 2021
Wie: iedereen vanaf 12 jaar (200m/2km) of vanaf 14 jaar (500m/6km)
Hoe: per uur kunnen 50 atleten starten, er zijn 4 startblokken
Return: prachtige sportervaring, tijdsregistratie met einduitslag, healthy belevingsbox.

UITSLAGEN

adobereader

INSCHRIJVINGEN GESLOTEN !!!!!

BRIEFING

adobereader

LOCATIE: Provinciaal Domein "De Boerekreek", Sint-Jansstraat 132, 9982 Sint-Laureins

Startblokken
10u00 - 11u00 : Medium Aquatlon (vanaf 14 jaar) - 500m + 6km
11u00 - 12u00 : Medium Aquatlon (vanaf 14 jaar) - 500m + 6km
12u00 - 13u00 : Medium Aquatlon (vanaf 14 jaar) - 500m + 6km
14u00 - 14u30 : Small Aquatlon (vanaf 12 jaar) - 200m + 2km

PARCOURS

BKT21 sponsors

PEAKS logoIndien u een wetsuit wenst te huren of aankopen kan dit steeds via onze partner PEAKS wetsuits uit Deinze. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de gewenste maat. De Peaks wetsuits kunnen dan worden afgehaald aan de eventsite op de wedstrijddag zelf.