De Meetjeslandse triatlonschool is weer goed gestart. We mochten een 15-tal nieuwkomers verwelkomen in Eeklo en Maldegem. Ze hebben het allen duidelijk naar hun zin en hun weg gevonden binnen het multisporten. Met een uitbreiding van het aanbod met extra zwemtraining en de multiskills lessen (45') voorafgaand aan de zwemtraining op maandag en donderdag zien onze trainers al heel wat vooruitgang bij de kinderen.

Tijdens de bouwwerken van de sporthal in Eeklo zullen de trainingen in Eeklo doorgaan in de judozaal onder het zwembad. Van daaruit kunnen we ons dan gemakkelijk verplaatsen met de fiets naar de skatezaal, speelplaats, park of outdoor piste. De ironkids afdeling in Eeklo kan voortaan ook terecht op de speelplaats van de lagere school De Wegel voor hun fietsbehendigheid. In een veilige en rustige omgeving kunnen ze perfect werken aan hun techniek.

Op zaterdag 22 oktober vond in Maldegem de 2-jaarlijkse medische screening plaats van de jeugdatleten tussen 6 en 12 jaar. Met een biomechanisch onderzoek, gang- en bewegingsanalyse en een loopschoenadvies kregen de kinderen heel wat voorgeschoteld. Ook de ontwikkelingstesten werden afgenomen met een loop- en zwemproef. De trainers, ouders en kinderen weten terug waaraan te werken de volgende periode.

Op zaterdag 19 november zal podologe Carla Franco een korte voordracht geven over haar bevindingen en advies. Deze zal doorgaan van 10u tot 11u in de vergaderzaal onder het zwembad en is toegankelijk voor alle ouders van onze jeugdatleten. De ouders krijgen dan ook een persoonlijk verslag mee naar huis.

Graag nog even aandacht voor volgende vraag van de trainers: graag stipt aanwezig op de training, zodat jullie de opwarming niet missen!
Hou steeds de kalender goed in de gaten voor de laatste afspraken.

Noteer de volgende data zeker in jullie agenda:
- 20 november 2016 kidsrun - survival Adegem (zelf in te schrijven)
- 17 december 2016 dag van de trainer - de ouders nemen uitzonderlijk even de plaats in van onze trainers
- 23 december 2016 kerstloop - sporthal Kaprijke
- 22 januari 2017 ironkid Run & Bike – SMO Eeklo (eigen organisatie)
- 25 februari 2017 kustcross Vlissingen (daguitstap)
-24-26 maart 2017 jeugdweekend Brugge
- 9 april 2017 zwemloop Maldegem (eigen organisatie)

Ook voor de seizoensafsluiter op zaterdag 19 november zijn alle ouders en jeugdatleten (12+) van harte uitgenodigd om terug te blikken met een hapje en een drankje bij onze partner De Roste Muis. De avond start om 19u30. Graag jullie naam, voorkeurmenu doorgeven tav. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 1 november as.

Als jullie nog bijkomende vragen hebben, kan je steeds terecht bij het bestuur of de trainers.

De jeugdtrainers
SMO-Specialized Triatlon Team vzw