Op zaterdag 18 december stond de laatste gezamelijke jeugdtraining op het programma. Zoals elke zaterdag startte de training met een uurtje zwemmen onder begeleiding van onze zwemtrainers Patrick en Fred. We werken altijd in 2 groepen, de betere zwemmers onder leiding van Patrick en de 2de groep onder leiding van Fred.

Bij deze 2de groep is het vooral de bedoeling om de kids crawl te leren zwemmen, waar de nadruk dus vooral ligt op techniek. Bij de eerste groep vergeten we zeker de techniek niet maar met veel meer volume. Na de zwemtraining trokken we met de kids richting Fitform te Maldegem. Daar mochten ze onder leiding van Stijn Vanderjeugd eens proeven van spinning. De kids kregen een uur lang training op de spinningfiets. Aangezien het voor de meesten de eertse keer was dat ze op dergelijke fiets zaten was een uur meer dan voldoende.

Bij deze wil ik ook vooral nog eens onze jeugdtrainers bedanken omdat ze elke zaterdagmorgen een "speelse" en doeltreffende training samenstellen. Ook wil ik onze jonge atleten bedanken omdat ze elke week met volle goesting de trainingen afwerken. En als we zien wat voor vooruitgang iedereen al heeft gemaakt na 1 jaar ziet dit er zeker goed uit voor de toekomst van het SMO-team.
In 2011 is het de bedoeling dat we met onze jeugd-atleten deelnemen aan diverse wedstrijden dit zullen vooral zwemlopen zijn maar zeker ook een paar echte triatlons. Dus jullie horen zeker nog van ons! Op 29 januari 2011 starten we terug met de trainingen dus geniet maar van de vakantie zodat jullie terug klaar zijn om erin te vliegen!

Tot later,
De jeugdtrainers Fred, Patrick, Stijn, Eric en Steven.

Vergeet zeker niet in het fotoalbum te kijken!