sente2010-3Een 30-tal jeugdatleten konden genieten van een kennis-making met een zwemloop. Er werd gestart in 2 startreeksen volgens leeftijdscategorie. Er werd gekozen voor beperkte afstanden om zo de jeugdformule voor iedereen toegankelijk te maken. Vooraf hadden sommigen een beetje schrik van het koude en troebele water, maar achteraf bleek het zwemmen in open water voor iedereen een super ervaring te zijn.

Voor de eerste organisatie zaten er nog enkele kinderziekten in, maar de jeugdcel zal evalueren en bijsturen waar nodig. Het bestuur hoopt jullie allen volgend jaar terug aan de start te zien. Zaterdag 12 juni staat er voor de geïnterresseerden een talentdetectiedag op het programma.

Vanaf 9u verzamelen de kinderen tussen 8 en 18 jaar in het zwembad in Maldegem voor een zwem- en loopproef. Verdere info bij jeugdcoördinator Steven Haeck.

Bedankt aan alle deelnemers, supporters en medewerkers voor de geslaagde dag! Noteer zaterdag 4 juni 2011 alvast in jullie agenda (Hemelvaartweekend) voor de volgende editie. Op de website www.duatlon.tk kunnen jullie de uitslag terugvinden. 

De foto's staan in het album met dank aan Dirk Hellebuyck en Luc De Smaele. Zie ook www.megafoto.be.