Het SMO triatlon team is voor de meeste mensen al zeker geen onbekende meer. De laatste jaren is de club enorm gegroeid en krijgt ook steeds meer bekendheid dankzij de regionale, nationale en internationale resultaten van enkele toppers.

Door de steeds groeiende vraag van jeugdige atleten om eens te “proeven” van de triatlon sport is het SMO-SCOTT triatlon team in 2010 gestart met recreatieve trainingsessies voor de jeugd. De trainingen waren bedoeld voor kinderen tussen 10 en 15 jaar. Er werden trainingsmomenten in Maldegem gegeven waar de accenten vooral lagen op het zwemmen. Natuurlijk aangevuld met fiets- en looptrainingen.

Vanaf september 2013 wordt gestart met een nieuwe afdeling Ironkids in Eeklo. De kinderen tussen 6 en 10 jaar kunnen zich op een speelse manier ontplooien binnen de verschillende disciplines van de triatlonsport. Allerhande bewegingsactiviteiten zullen de basis vormen voor een verdere gezonde en fitte levensstijl. Ook de sociale, psychische en cognitieve ontwikkelingen worden met onze groepstrainingen en clubactiviteiten gestimuleerd. Voor de Ironkids (6 tot 12 jarigen) werd een samenwerking met de zwemclub Mega aangegaan.

Alle trainingen worden gegeven door gediplomeerde jeugdtrainers met een sportspecifieke opleiding en deze gaan vooral het speelse karakter promoten. Onze doelstelling per leeftijdscategorie is dan ook realistisch te noemen en haalbaar voor iedereen.

Binnen onze club werken we een volwaardig triatlonprogramma af voor jeugd en volwassenen. Het nastreven van een breed atletisch profiel bij jongeren vinden wij heel belangrijk naar een latere sportkeuze en levenslange sportbeoefening. Dankzij een veelzijdig bewegingsaanbod menen we dat de triatlonsport een sterke troef in handen heeft om dit profiel te kunnen ontwikkelen. Structuur en variatie vormen de basis van een succesvolle jeugdwerking, rekening houdend met de algemene ontwikkeling van het kind (lichamelijk, motorisch, fysieke belastbaarheid, sociaal en mentaal profiel). Aarzel daarom niet om een ons te contacteren indien u meer informatie wenst.

Hier kan je de Presentatie jeugdwerking 2022-2023 voor Kids & Jeugd terugvinden.

Jeugdcoördinatie
Myrthe en Larissa
E-mail: jeugd(at)smo-scott.be

Myrthe Larissa