Op zondag 28 mei 2023 verwelkomen we alle jeugdcategorieën vanaf ironkids A (6 tem 9 jaar), ironkids B (10 tem 11 jaar) tot jeugd C, B A en junioren, evenals recreanten (van startende tot ervaren triatleten) en trio’s. Afsluitend zullen onze elite triatleten strijden voor de dag- en rankingzege binnen de T3-series: eerste divisie dames en heren, alsook tweede herendivisie.

bkt20 algmeeen2

GRENSTRIATLON - meer dan alleen een triatlon

Een prachtig sportevent in de grensgemeente St-Laureins voor jong en oud in een uniek kader aan de Belgisch-Nederlandse grens. De parcours doorkruisen het krekengebied, ten Noorden van het Meetjesland, langs de historische Spaanse linies.
Naast de wedstrijd is er ook een atletendorp en fanzone, leuke muziek, plaatslijke handelaars met foodtrucks, een gezellige aankomst, een Augustijn buitenbar aan de zwemexit, kinderanimatie met springkastelen en kindergrime...

TOPPERS EN RECREANTEN

De wedstrijd gaat traditioneel door op Pinksterzondag. Er staan wedstrijden gepland voor de ironkids (vanaf 6 jaar), een Jeugdcup Triatlon van Triatlon Vlaanderen, een recreatieve sprinttriatlon (stayeren of fietsen in groep toegelaten - dus geen tijdritfietsen) en het Belgische Topcircuit Triatlon Team Series. Er is telkens een aparte dames en herenstart voorzien.

PARKING
Er zijn 2 grote parkings voorzien voor de deelnemers:
* Locatie Rommelsweg, ong. 500m van eventsite
* Locatie sport- en jeugdterrein 't Sentrum, Singelken 14 (150 parkeerplaatsen) - ong. 900m van eventsite

WEDSTRIJDSECRETARIAAT
De inschrijvingen vinden plaats in de gemeentelijke sporthal St-Laureins (Dorpsstraat 78, 9980 St-Laureins).

Programma wedstrijden:
10u00 - Ironkids A >> 150 m, 4 km, 1 km
10u05 - Ironkids B >> 150 m, 4 km, 1 km
10u30 - Jeugdcup - Jeugd C Heren >> 300 m, 6 km, 1,5 km
10u32 - Jeugdcup - Jeugd C Dames >> 300 m, 6 km, 1,5 km
11u00 - Jeugdcup - Jeugd B Heren >> 500 m, 12 km, 3 km
11u02 - Jeugdcup - Jeugd B Dames >> 500 m, 12 km, 3 km
12u00 - Jeugdcup - Jeugd A + Junioren Heren >> 750 m, 24 km, 5 km
12u03 - Jeugdcup - Jeugd A + Junioren Dames >> 750 m, 24 km, 5 km
12u15 - Recreatieve Heren >> 500 m, 24 km, 5 km
12u17 - Recreatieve Dames + trio's >> 500 m, 24 km, 5 km
13u30 - T³ Series Sprint Triatlon - Herendivisie 2 >> 750 m, 24 km, 5 km
13u32 - T³ Series Sprint Triatlon - Damesdivisie 2 >> 750 m, 24 km, 5 km
15u00 - T³ Series Sprint Triatlon - Damesdivisie 1 >> 750 m, 24 km, 5 km
16u30 - T³ Series Sprint Triatlon - Herendivisie 1 >> 750 m, 24 km, 5 km


deelnemers

PARCOURS
Er wordt voor het eerst gezwommen in het historische Leopoldskanaal in rechte lijn volgens de gekozen afstand (150m ironkids - 300m voor jeugd C - 500m voor jeugd B en recreatieve sprinttriatlon - 750m voor jeugd A - junioren en Triatlon Team Series). De atleten verplaatsen zich te voet naar de zwemstart. Zorg dat jullie tijdig inchecken en vertrekken (te voet) naar de juiste zwemstart.

De supporters, begeleiders en coaches kunnen meestappen langs het verkeersvrije Leopoldskanaal (Noordzijde) om hun atleten aan te moedigen en van dichtbij te volgen. De eerste wisselzone is vlakbij de zwemexit ter hoogte van Moershoofdebrug in de voorziene weide. Er zijn 2 verschillende fietslussen voorzien (5km voor jeugd C en B-atleten of 7 km voor sprinttriatlon) door het krekengebied langs verschillende grenspalen. De stevige polderwind zorgt steeds voor een selectief en snel fietsparcours.

Na de afgelegde fietsafstand fietsen de deelnemers de aanloopstrook (ongeveer 1.5km) naar de tweede wisselzone aan de sporthal en finishzone.

De finish en meerdere passages tijdens het lopen liggen in de buurt van het eventterrein ter hoogte van de sporthal St-Laureins. Er wordt gefinisht aan het authentieke Godshuis (oud klooster) - ter hoogte van de sporthal - in St-Laureins.

GPX-file fietsen jeugd C/B: download
GPX-file fietsen sprint: download


Annulatiebeleid
Ter ondersteuning van de organisatoren investeerde Triatlon Vlaanderen in een algemeen annulatiebeleid voor organisatoren die werken met het inschrijvingsplatform 3ntrance. Ondertussen is het nieuwe beleid in voege en geautomatiseerd via het inschrijvingsplatform 3ntrance. We vatten de voorwaarden nog even samen:

  • Annulatie tot 2 maand voor de wedstrijd = 100 % terugbetaling
  • Annulatie tot 1 maand voor de wedstrijd = 50% terugbetaling
  • Annulatie minder dan 1 maand voor de wedstrijd = geen terugbetaling
  • Administratieve kost wordt nooit terugbetaald

De atleet of team ondertekent deze voorwaarden bij registratie. Nadien kan men de deelname annuleren en terugbetaling aanvragen via het online profiel (zie stappenplan hier). De terugbetaling gebeurt automatisch waardoor organisatoren volledig zijn vrijgesteld van verdere opvolging en/of terugbetalingen. Voor atleten zijn de voorwaarden op deze manier ook duidelijk en transparant voor alle wedstrijden. Via het inschrijvingsbeheer heeft de organisatie steeds een overzicht van de personen die annuleren.

De annulatievoorwaarden kan je hier terugvinden.

Uw inschrijving kan eventueel worden overgedragen naar een andere atleet, mits kennisgeving via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

DEELNAMEPAKKET
* Goodiebag met lokale producten
* Gratis Augustijn blond voor elke deelnemer sprinttriatlon aan de buitenbar
* Uniek zwem-, fiets- en loopparcours door België en Nederland
* Bewaakte wisselzones
* Finishfoto direct na de aankomst (fotobox)
* Verzekering voor alle deelnemers (Triatlon Vlaanderen)
* Elektronische tijdsregistratie (Triatlon Vlaanderen)
* Mooi atletendorp
* Professionele fotoreeks na de wedstrijd

REGLEMENTEN
Alle sportreglementen van Belgian Triathlon (Be3) zijn van toepassing.
NL: https://www.triathlon.be/_files/ugd/0e6653_7c864004a19a4f978f51ce89956f9386.pdf
FR: https://www.triathlon.be/_files/ugd/0e6653_7feb6c54ca71426bbcbd2929bfd54dfa.pdf

WETSUIT HUREN?
Blue Globe Sports is aanwezig ter plaatse met kwalitatieve wetsuits voor jeugd en volwassenen. Voor slechts € 30 zwem je in een top wetsuits van Peaks Sportswear.

TEAMPLAZA
Als je als deelnemende club in de Triatlon Team Series graag een tentje wenst te plaatsen, gelieve dit vooraf door te geven aan de organisatie voor 25/5.
Zo wordt specifiek voor jou club een ruimte voorzien van maximaal 16m2. Er zijn geen wagens of mobilehomes toegelaten op de zone, maar deze kunnen indien gewenst wel lossen en laden ter hoogte van de voorbehouden plaatsen (parking VIP).

OVERNACHTING
Bij de lokale B&B kan je terecht voor een weekendje op het platteland. Geniet in alle rust en stilte in het krekengebied en bereid onder ideale omstandigheden je wedstrijd voor met een parcoursverkenning, lekker eten en een goed bed.
Link https://www.sint-laureins.be/logeren

GRATIS CAMPERPLAATS
Wie met de camper wenst te verblijven op zaterdag 27 mei as. vragen we vooraf een seintje te geven tav. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.? Voor hen worden enkele beperkt aantal plaatsen voorzien. De voorbehouden plaatsen bevinden zich op 100m van de finishzone. Hou er wel rekening mee dat de standplaats pas na 18u kan verlaten worden en enkel mits reservatie toegankelijk zijn. Vanaf zondagochtend 9u is deze plaats niet meer bereikbaar.

LEKKER ETEN EN DRINKEN
Op de eventsite zijn er verschillende mogelijkheden om iets lekkers te eten of te drinken. De catering wordt verzorgd door Pandinita's Kitchen en de ambachtelijke hoeveijs De Bushoeve.
In de buurt van de zwemexit (aan de Noordzijde van het Leopoldskanaal) staat een Augustijn buitenbar opgesteld. Daar kan je perfect het zwemonderdeel volgen en zie je ook de fietspassages vanop de eerste rij. Ook bij de lokale middenstand in de gemeente St-Laureins kan je gezellig tafelen of een lekker streekbiertje drinken.
Link https://www.sint-laureins.be/bedrijven

KINDERANIMATIE
Er zijn 2 springkastelen voorzien voor kleuters en tieners ter hoogte van de sporthal St-Laureins. Tussen 11u en 15u wordt aangepast kinderanimatie voorzien op het openluchtterrein door Animolly met kindergrime, glittertattoo's en kleurrijke ballonnen.

BRIEFING
Briefing ironkids
Briefing jeugd C – B – A – Junioren
Briefing sprinttriatlon
Briefing T3 Team Series
Online briefing T3 Team Series

BEWONERSINFO
Brief bewoners.

De permanente fiets- en wandelroutes langs het wedstrijdparcours blijven bereikbaar mits een kleine omleiding langs het jaagpad van het Leopoldskanaal. Kom dus zeker een kijkje nemen aan onze hotspots langs het parcours!

MET DANK AAN
Gemeentebestuur St-Laureins, Gemeente Sluis, Politie en Brandweer Meetjesland, Triatlon Vlaanderen, Sport Vlaanderen, SMO Machinebouw, SCOTT Benelux Bikes, Restaurant De Roste Muis, Hubo Eeklo, Metaalhandel Christiaens nv Eeklo, Squeezy sportvoeding, Traxxion, Bioracer speedwear, CadoMotus Triathlon, Peaks Sportswear wetsuits, fietsen Cycloon Kaprijke, Lotus Bakeries, Pandinita's Kitchen, Ambachtelijke ijs De Bushoeve, Server Storage Solutions, Brouwerij Augustijn,  De Vlaamse Waterweg nv, BoPlan.

Event partners 2023