Charlene Obernai 2017

De kop is eraf, ☺! Ik had er lang naar uitgekeken en had heel veel zin om opnieuw aan de start te staan van een wedstrijd. Op zondag 4 juni stond dan eindelijk mijn eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Ik had er meteen een pittige uitgekozen, namelijk de halve triatlon van Obernai, in de Franse Vogezen. De wedstrijd bestond uit 2200m zwemmen in de prachtige plas Plan d’eau in Benfeld, 82km fietsen met onder meer beklimmingen van de Mont Sainte Odile, Col de la Charbonnière en Champ du Feu, goed voor 1650 hoogtemeters, en om af te sluiten een pittig loopje van zo’n een goeie 19km met bijna 350 hoogtemeters. Zeker een aanrader voor de klimmertjes!

Pinkstermaandag waren enkele jeugdatleten afgezakt naar Izegem voor hun jaarlijkse jeugdzwemloop. Een prachtige setting rond het sportcomplex De Krekel en tropische temperaturen, een fijne organisatie van ITC.

Ideale omstandigheden dus voor een Vlaams kampioenschap voor de jeugd.
Na eendag vol emotie kroop de kersverse Vlaams kampioen H14 Raf De Dobbelaere in zijn pen en bezorgde ons volgend verhaal.

Mooie prestaties van onze atleten en 2 teams tijdens de teamaflossing.
Strijdlust, karakter en fairplay van de mede-atleten...

Timothy Mijas 2017 podium

Afgelopen zondag stond Timothy Van Houtem aan de start van de Mijas triatlon in Malaga Spanje. Zijn eerste echte test van het seizoen en hij deed het zeker niet onaardig. Hij finishte 3e op een kleine twee minuten van de winnaar. Uitslag kan je hier vinden. Hieronder kan je zijn verslag lezen.

Naar jaarlijkse gewoonte was mijn zwemstart rampzalig. Ondanks een opwarming, warme zalf, haarband en badmuts, raakte ik in paniek in het koude water (14,5°C). Ik incasseerde nog een paar kloppen op het hoofd en voelde mij even groggy. Even met een opgave geflirt, maar uiteindelijk kon ik mij herpakken, maar ondertussen was ik wel ver als laatste weg. Nadien ging het eigenlijk wel vrij goed en uiteindelijk nog als 8euit het water gekomen, een 4-tal minuten na de eerste. Door de wind waren de boeien afgedreven en werd er tijdens het zwemmen beslist van maar 1 ronde te zwemmen. Hoeveel er uiteindelijk werd gezwommen, zal altijd wat een vraagteken blijven (volgens de officials rond de 1800m). Mijn eerste wissel was echter rampzalig (wetsuit ging niet goed uit, gesukkel met kousen,…). Mijn vader timede na de wissel en wist achteraf te vertellen dat ik toen al 7’ achter lag.

Met meer dan 100 duo's ingeschreven mogen we nu al van een recordopkomst spreken voor deze 5e editie. Niet alleen de kwantiteit, maar ook de kwaliteit zal aanwezig zijn met een topdeelnemersveld. De weersomstandigheden kunnen de omloop (80% onverhard) de komende dagen nog flink bëinvloeden. Momenteel ligt het parcours er zwaar maar berijdbaar bij. Via onze facebook-pagina vind je steeds de laatste info terug. Het bestuur hoopt er ism. het Stadsbestuur, eventpartners en talrijke vrijwilligers een tof evenement voor jong en oud van te maken. De laatste info ontvangen de deelnemers in hun mailbox. Hieronder een korte voorbeschouwing:

IM Barcelona 2015 1Met 4 SMO-Specialized atleten - Bart De Vrieze, Youri Groosman, Koen De Ridder en Wim Laloo - hadden we ons ingeschreven voor de Ironman in Barcelona op 4 oktober. Michael Dewilde die al verschillende keren had meegedaan in Barcelona, toen nog deel uitmakend van het Challenge circuit, had ons warm gemaakt om ons in te schrijven. Tijdens de trainingen in aanloop van de Ironman werden we regelmatig gebrieft over het fiets- en loopparcours door Michael.

Allen deden we ter voorbereiding de Halve triatlon van Deinze. Voor Koen en Youri geen enkel probleem maar Bart (lekke band) en Wim (opgave) moesten uitkijken naar hun andere voorbereidende wedstrijd. Bart, 3e in Köln op de Ironman ‘Hawaii Special’ en Wim, 9e in de Halve van Damme konden alsnog met een gerustgesteld gemoed richting Barcelona vertrekken.